MAT & DRYCK, Uncategorized

Mexikansk hetta på Skeppsholmen

Nya Torpedverkstan kombinerar svenska råvaror med mexikanska influenser på sommaroasen Skeppsholmen.

Tidigare restaurang Hjerta på Skeppsholmen har efter månader av renovering bytt skepnad och inriktning och går numera under namnet Torpedverkstan. I den anrika 1800-talsverkstaden har den avslappnade och autentiska känslan bevarats, men menyn består numera av svensk-mexikanska smaker.

– Med våra tacos tar vi Mexikos street food till Stockholm. Tanken är att man ska äta tillsammans och att man fyller sin varma majstortilla med pankofriterad torsk, grillad hallomi, kaktus eller tri-tip samt toppar med het kålsallad och salsor, berättar restaurangchefen Kajsa Åkerblom, som efter sex år i Mexiko har stor kunskap och passion för den mexikanska maten. 
I övrigt serveras rätter som Caldo de Camarón, en mexikansk version på fisk- och skaldjurgryta, Gambas gigantes – storsäljare på Kajsas tidigare tapasbar i San Miguel de Allende och en version på råbiff där färsen blandas med jalapeñomajonäs.

Torpedverkstan har förutom matsal även en bardel och uteservering.
– I baren har vi ett större utbud av tequila och mescal. Vi pressar juicer, gör egen sockerlag och blandar drinkarna allra helst med färska råvaror, säger Kajsa.

Torpedverkstan öppnar 13 juni.

SE ALLA ARTIKLAR