Close

Yoga för självläkning på Sibyllegatan

Yogans popularitet på Östermalm visar inga tecken på att stanna av. Nu utökar YogaMana på Danderydsgatan med en tre gånger så stor lokal på Sibyllegatan 67 – och självläkning står på schemat.

I den nya 185 kvadratmeter stora lokalen på Sibyllegatan ska det hållas kurser, workshops och retreats med grund i yoga, meditation, andning, kost och livsstil. Den mindre lokalen på Danderydsgatan kommer att finnas kvar som vanligt, men i den nya studion ligger fokus än mer på självläkning.
Madeleine Wilhelmsson är yogaterapeut och grundare av YogaMana och har utvecklat konceptet ManaYoga som kombinerar forskning på yoga och meditation med lugn funktionell medicinsk yoga, kunskap om näringslära och antiinflammatorisk kost, livsstilsråd och en yogisk syn på människan.

– Jag vill starta en rörelse inom självläkning! Det finns enkla verktyg som alla kan använda sig av och som forskningen tydligt visar bidrar till att kroppen enklare läker sig själv. YogaManas fokus, att på 100 procent av klassundervisning erbjuda lugn läkande och terapeutisk yoga som alla kan göra, är unikt.

YogaManas koncept bygger på forskning som visat att regelbunden lugn yoga bidrar till en bättre sömn, lägre stressnivå och ett mer balanserat blodtryck.
– Många läkare och sjukgymnaster skickar kunder till oss eftersom de känner till vårt fokus. Dessutom finns vi i lugn, varm och avspänd miljö på två adresser centralt på Östermalm i Stockholm, säger Madeleine och tillägger att på YogaMana spelar det ingen roll i vilket skick du är, vilka yogakläder du har eller om du aldrig har yogat tidigare. Alla är välkomna!

På schemat i den nya studion finns bland annat klasser som Medicinsk yoga, ManaYoga, Kundaliniyoga och Strålande kvinna.

Close