Close

Vinterlov = staycation


Vuxenliv, lyx och nya perspektiv. Att leka turist i sin egen stad är ett underskattat nöje. Liva upp den mörka årstiden med en minisemester bara tio minuter hemifrån.

Hotellet
Checka in tidigt på The Sparrow (Birger Jarlsgatan 24), Stureplans splitter nya (öppnar den 1 februari) boutiquehotell med 88 rum. Hotelldirektören vill att The Sparrow ska kännas lite som Paris i Stockholm och pratar extra varmt om sänglinnet …

Lunchen
Börja minisemestern med att lördagsflanera ner längs Birger Jarlsgatan för shopping – eller fönstershopping – och ta en sväng in på Åmells (Birger Jarlsgatan 14) för att se vad som ställs ute före en lyxigt lång lunch på Milles (Strandvägen 1).

Museet
Strosa över till Nationalmuseum (Södra Blasieholmshamnen 2) och njut av prakten, både i utställningarna och de vackra lokalerna. Varje detalj är inspirerande. Ta en kaffe eller ett glas vin i baren och se mörkret sänka sig över Strömmen.

Eftermiddagen
Promenera tillbaka mot Stureplan och slink kanske in på ett annat nytt hotell på vägen: Bank (Arsenalsgatan 6) och baren Sophie’s ligger bra till.

Är du lite frusen har helt nya Heat by Sophia Lee (Birger Jarlsgatan 18) öppnat en sorts bastusalong, men infraröd bastu – konceptet kommer från New York så klart – som ska vara både detoxande och uppiggande!

Fördrinken
Efter att ha sträckt ut dig på hotellet är du redo att börja kvällen. Den som är intresserad av naturviner går till Tyge & Sessil (Brahegatan 4) för att dricka orange juraviner och få supertrevlig och minst lika proffsig service.

Middagen
Adam & Albin (Rådmansgatan 16) lever upp till hypen och alla går därifrån nöjda. Varför inte prova den gröna menyn med fem rätter? Efter middagen skulle de flesta kanske gå hem, ja hem till hotellet alltså, men för den som vill gå vidare ligger Stureplan för fötterna – en drink på Sturehof kanske?

Frukosten
Det bästa med hotell är frukosten. Så efter en lång sovmorgon äter du frukost så länge det bara går och läser alla morgontidningar som finns. Och dricker extra mycket kaffe och färskpressad juice innan minisemestern är slut och det bär av (den korta vägen) hemåt.

Close