Close

Villa Dagmar höjer pulsen ytterligare på Nybrogatan

Rykten om Hotel Diplomats nya hotellsatsning Villa Dagmar på Nybrogatan har surrat ett tag, men nu äntligen får vi veta mer om vad som väntar.

Det är alltså i den vackra jugendbyggnaden intill Saluhallen som det exklusiva boutiqehotellet Villa Dagmar ska öppna under våren 2020.
Boutiquehotellet ska enligt det färska pressmeddelandet ge känslan av en modern stadsvilla och har inretts av Anna Cappelen, delägare i Villa Dagmar. Stilmässigt kan vi vänta oss ett hotell i skandinavisk design med inslag av internationella designklassiker och möbler som specialritats för Villa Dagmar av arkitekten Per Öberg. I hotellet inryms 70 unika rum och sviter, restaurang, konferensrum, spa, gym samt blomsterbutik.
– Med Villa Dagmar förverkligar vi vår dröm och vision av ett livsstilshotell i form av unik stadsvilla i internationell stil. Det är vår ambition att hotellet, med sina inbjudande trivsamma mötesplatser och ett generöst utbud av mat, dryck och umgänge, ska utgöra ett nytt, spännande tillskott på Östermalm och i Stockholm, säger Anna Cappelen, styrelseordförande och delägare i Hotell Diplomat och Villa Dagmar.

Alla vi matentusiaster kan dessutom glädja oss åt att restaurangen ser mer än lovande ut. Det är nämligen stjärnkockarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson, krögarna bakom Michelinrestaurangen Aloë, som håller i den Medelhavsinspirerade menyn. Restaurangen blir, enligt Anna Cappelen, också hotellets hjärta, belägen på innergården och inramad av ett magnifikt glastak.
Familjen Malmström, som ligger bakom Villa Dagmar och Hotel Diplomat, har i fyra generationer drivit hotellverksamhet och låter det nya hotellet inspireras av Dagmar Bergsten och ägarfamiljens historia. Dagmar och Karl Bergstens hem i Båstad var i sin tur inspirerat av renässanspalatset Villa dÉste utanför Rom och Axel Munthes San Michele på Capri. Munthe bodde för övrigt just på Nybrogatan 25-27 där Villa Dagmar nu flyttat in. Och Munthe kan vila synnerligen lugnt i sin grav – Villa Dagmar håller garanterat stilen på Nybrogatan.

Villa Dagmar öppnar våren 2020 och bokningar kan göras redan nu.

Close