STADSLIV

Tips på aktiviteter i mellandagarna

Hälsa på aporna på Skansenakvariet, meditera bort ångesten inför jobbstarten och fynda på Nordiska Kompaniets kvalitetsrea – här är mellandagarnas bästa aktiviteter på Östermalm.

Sugen på att fynda dyra gjutjärnsgrytor, senaste parfymen från något franskt modehus eller varför inte ett lyxigt lakanset? Nordiska Kompaniet har tidigare alltid startat sin rea runt trettondagshelgen, men i år har man kastat om konceptet och NK:s Nyckelkunder är därför välkomna redan den 28 december för att spana in det anrika varuhusets rabatterade objekt. För resten av allmänheten startar rean den 29 december.

Har man tröttnat på konsumtion är det fram till den 6 januari gratis inträde till Skansenakvariet som fyller 40 år. Det tropiska akvariets mest kända inneboende är de söta ringsvanslemurerna som hoppar fritt bland besökare. Men här finns även ormar, spindlar, sköldpaddor och kubakrokodiler. Perfekt aktivitet att ta med barnen på om de lyckas slita sig från sina julklappar.

Efter några stressiga dagar med allt för mycket julmat och släktträffar kan det vara läge att låta sinnet vila. Meditationscentret Shambhala Stockholm erbjuder mellan den 27 och 30 december mellandagsmeditation i närheten av Stadion. Fokus ligger på sittande meditation och det kostar 150 kronor för en heldag. Namaste!

SE ALLA ARTIKLAR