Close

Här hittar du julstämningen på Östermalm

Snön lyser inte vit på taken riktigt ännu, men det betyder inte att julstämningen är långt borta. Här är 5 evenemang som garanterat ger pirriga julkänslor på Östermalm.

Foto: Rosendals trädgårdar

Beckmans designhögskola tar julen till Rosendal
Beckmans designhögskolas årliga julmarknad hålls i år på Rosendals trädgårdar på Djurgården. Som vanligt kryllar marknaden av stilsäkra och unika julklappar som designats av Beckmans studenter.
Var: Rosendals trädgårdar, Rosendalsvägen 38.
När: 7-8 december.

Julmarknad på Fredrikshovs Slotts skola
Fredrikshovs julmarknad infaller första advent varje år och är öppen för alla. Tanken är att uppmärksamma att julen är på väg och samla medel till klasskassorna. Varje klass har ett tema, mycket är egentillverkat som till exempel julblommor, julgodis, pepparkakshus etcetera. Marknaden hålls ute på skolgården och inne i matsalen kan man värma sig med te, kaffe, hemgjorda bakverk och smörgåsar. Föräldraförening håller i både barnlotteri och vuxenlotteri med fina priser.
Var: Fredrikshovs Slotts skola
När: söndagen den 1 december.

Bardot ordnar klädinsamling för Stadsmissionen
Under två dagar i december samlar restaurang Bardot in kläder till Stadsmissionen. Alla är välkomna att lämna in kläder som sedan genom Stadsmissionen skänks till någon som behöver extra värme i vinterkylan. Bardot bjuder på lussebullar och glögg vid inlämning på restaurangen.
Var: Restaurang Bardot, Ingmar Bergmans gata 2.
När: 5 och 11 december.

Luciakonsert i Oscarskyrkan
Ljuva toner och finstämd julstämning när barn i årskurs 2 till 6 uppträder tillsammans med fantastiska musiker på flöjt, piano och kontrabas under dirigent Hanna Sandman.
Var: Oscarskyrkan
När: 14/12 kl 17. Pris 120 kr/ordinarie, student/pensionär 100 kr. Gratis under 18 år.

Grönsaksmarknad i Tessinparken
Bondens egen marknad brukar vara ett populärt sommarnöje i hela landet, men nu dukas det även upp till julmarknad på Östermalm. I Tessinparken kan du provsmaka böndernas närodlade mat från egna odlingar – såklart med en smak av jul i denna tappning.
Var: Tessinparken
När: 14 och 21 december

Close