Close

Gymmen flyttar ut

Möjligen är det vårens intågande. Men säkerligen bidrar också restriktioner och rädsla för trängsel till att det vimlar av motionärer utomhus. Flera gym satsar också på utomhusträning just nu, men hur står det egentligen till inne på Östermalms gym? Vi frågade Sannah Nozoe, studio manager på The Place.

Megaformer är en av motionsformerna som alltid lockat motionärer hos The Place.

Hej Sannah! Hur har ni anpassat gymmet och klasserna på The Place efter den rådande krisen?
– Vi vill att vår studio ska vara en trygg och säker plats för våra medlemmar och instruktörer. Vi har därför vidtagit ett antal försiktighetsåtgärder och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen. Vi har ökat frekvensen av städning i studion, med stort fokus på extra rengöring av träningsutrustning och kontaktytor som handtag och kranar. Vi uppmanar våra kunder att göra rent redskap, maskiner och utrustning med avsedd sprayflaska extra noga före och efter varje klass. Vi uppmanar också kunderna att vara extra noga med handhygien, tvätta händerna noga med tvål och vatten före och efter klassen. Vårt koncept är små klasser, men nu har vi ännu färre kunder på Barre-klasserna de senaste veckorna för att öka avståndet. Kunderna måste nu även ha på sig strumpor under klassen och vi har även börjat med utomhusträning.
Har ni märkt av ett förändrat träningsbeteende hos era kunder?
– Vi vet alla att fysisk aktivitet är bra för hälsan och vi erbjuder våra kunder möjligheten att upprätthålla sina hälsosamma vanor och rutiner. En del kunder har valt att göra ett uppehåll med sin träning, men varje dag får vi höra hur glada kunderna är att vi fortfarande har öppet.
Vilken är den mest populära klassen/träningsformen hos er just nu?
– Det är svårt att säga. Vi startade med Megaformer-klasser och började även undervisa BMN Barre och BMN Trampoline för drygt ett år sedan. Men alla våra klasser är populära!
Kommer ni att presentera några nyheter framöver?
– Vi har introducerat utomhusträning med max 12 deltagare, vilket är enormt uppskattat och har blivit populärt. Kom gärna och prova, vi kör tisdagar kl 11.30, torsdagar kl 12.30 samt fredagar 8.30. Gå in på vår hemsida och ta del av vårt erbjudande för nya kunder: First Time Special!

Close