Close

Fira av försommaren med musik, konst och tonic

Passa på att besöka Spritmuseums soliga brygga.

Lana del Rey, kaffesumpstonic och graffitikonst – fem nöjen till innan juni når sitt slut.

Nu är bästa tiden att besöka Rosendals trädgård.

Bli klimatsmart på Rosendals trädgård
Nu är det hög tid för ett besök på Rosendals trädgård. Det blommar, det doftar och det växer i grönsakslanden. Förutom att smaka på den ekologiska menyn och insupa den ljuvliga miljön kan man passa på att lära sig om det klimatsmarta projektet 2000m2. Hur smakar till exempel mat som tillagas på 2000m2 stockholmsk jord? Mer om det spännande projektet kan man lära sig på plats. Köp sen med en påse Rosendalsodlade grönsaker och promenera hem med rabarberstjälkar och mangoldsblast i all sin juniprakt.

Laleh gästar den internationella festivalen Lollapalooza.

Dansa i festivalyran på Gärdet
En av världens största musikfestivaler, Lollapalooza, tar över Gärdet den 28-29 juni. Stockholm blir därmed den tredje europeiska staden att arrangera festivalen som hölls för första gången 1991. På scenen syns artister som Lana del Rey, Laleh, Foo Fighters och Chance the rapper samt en rad internationellt hyllade namn inom rock, hiphop och elektronisk musik. Dessutom fylls festivalområdet med mat, dryck och konst.

Spännande dryckeskombinationer på Spritmuseum.

Prova kaffesumpstonic på Spritmuseums brygga
Spritmuseums brygga fokuserar på svenska drycker i sommar, och några utvalda producenter tar då och då över värdskapet för dryckesmenyn. I glaset kan man till exempel njuta av flera olika kvalitetsöl, museets egna cider, kombucha med rosmarin, specialgjord gin och den oerhört spännande nyheten kaffesumpstonic(!)
Från och med den 15 juni kan man dessutom äta middag i den blomsterdoftande, och förhoppningsvis, soliga bersån och ta del av menyn från uteköket på Djurgårdsvägen 38-40.

Mr A visar soloshow på CF Hill.

Se gatulegenden på CF Hill
Uppsalafödde André Saraiva, även känd som Mr A, är en av världens mest kända graffitikonstnärer. Dessutom var han länge Paris okrönte klubbkung, och låg bland annat bakom ikoniska Le Baron. André finns representerad på flera av världens bästa museer och i juni är han Östermalmsaktuell med en soloshow på CF Hill, Västra Trädgårdsgatan 9. 

Njut av sista Augustsalladen på La Grande Rue

Ta farväl av La Grande Rue
Kaféet La Grande Rue i Spiltan är en liten oas, inte minst bland barnfamiljer. Nu har dock Statens fastighetsverk sagt upp kontraktet med både caféet och grannen Gysinge. Detta blir sista sommaren. Gå förbi och beställ deras ypperliga Augustsallad. Men misströsta inte, ryktet säger nämligen att det snart öppnar en ny och större restaurang i lokalerna. 

Close