Close

Ebba von Sydows 5 smakfavoriter

Ebba von Sydow har koll på det mesta så hon vet såklart också var i kvarteret man hittar de gastronomiska guldkornen.

Kokboksaktuella författaren, modejournalisten, programledaren och poddaren Ebba von Sydows nya bok Maten, livet och samtalen runt köksbordet är en sann familjeangelägenhet. Tillsammans med mamma Helen och syster Amy är boken en hyllning till mat- och livslust men framför allt till familjen.
När hon inte skriver böcker eller pratar mode rör Ebba sig gärna i sina hemkvarter och har genom åren hittat älskade stammisställen. Här är Ebba von Sydows fem Östermalmsfavoriter!

Fältöversten
– Vad vore mitt liv utan Fältan undrar jag ibland. Jag handlar grejer till barnen, till mig själv, blommor, böcker inne på Akademibokhandeln, köper en supergod lunch-sallad på kaféet It’s Pleat inne på H&M, eller en smarrig smoothie från Blueberry. Jag älskar Fältan.

Salladerna på It’s Pleat lockar Ebba till Fältöversten.

Bar à Vins
– Den trevliga lilla franska vinbaren tvärs över gatan från oss, med härlig charkbricka och enkel men supergod fransk bistromat. Åh, jag längtar efter att skaffa barnvakt och gå hit med min Johan nån kväll snart! Men har vi barnen med, så blir det Cassi som ligger intill, vilket också är toppen. 

KMK
– Jag smiter ofta iväg hit efter att jag lämnat barnen och köper kaffe och over night oats. Jag tänker ofta att jag ska ta ett snabbt varv runt Djurgården men ofta fastnar jag här och är rätt nöjd med det också. Trevlig personal och alltid goda grejer.

Fosch Artisan Pâtisserie
– Underbart litet kafé, bageri och konditori bakom Musikhögskolan. Personligt, trevligt och alltid gott. De vann dessutom Gulddraken för bästa kafé förra året, jag vet att det var välförtjänt eftersom vi är stammisar. Sallader, grillade smörgåsar och bakverk, här äter vi den perfekta helglunchen och köper med oss nybakat bröd hem.

Gulddraken-vinnaren Fosch Artisan Pâtisserie bjuder på ljuvliga bakverk.

Sima Deli
– Jag har mitt kontor i en lokal som var en gammal antikaffär, på Nybrogatan, och ett kvarter upp ligger Sima Deli som lagar magiskt god persisk mat. Hemtrevligt, alltid nån god gryta till lunch och himmelskt god hummus!

Close