Close

Ät dig genom: Riddargatan

Riddargatan sträcker sig längs från Stureplan till Djurgårdsbron. Här finns restauranger och caféer för alla tider på dagen.

FRUKOST KL: 09.00
Riddarbageriet
Riddargatan 15, riddarbageriet.com

Att börja dagen på Riddarbageriet slår sällan fel. Det serveras färskpressade juicer, varma surdegsfrallor och Stockholms bästa croissanter till frukost. Ta med, slå dig ner inomhus eller kör Brooklynskt morgonhäng ute på gatan med kaffet på bardisken.

Riddarbageriet

LUNCH KL: 12.30
Ling Long
Riddargatan 6, ling-long.se

Vegan-asiatiskt på Story Hotels restaurang, ett stenkast från Stureplan. Grönkåls- och avokadosalladen är riktigt god och chansen att hamna bredvid en ekologiskt medveten inredningsbloggare skyhög.

Ling Long

KAFFE KL: 16.00
Sturekatten
Riddargatan 1, sturekatten.se

Klassiskt konditori som sedan 1924 huserat i ett charmigt 1700-talshus. Perfekt för en lyxfika med mor- eller farföräldrar. Familjär och skönt patinerad miljö med oemotståndliga gammeldags bakverk och tårtor.

Sturekatten

MIDDAG KL: 20.00
Papà Italiano
Riddargatan 9, italiano.se

Vongolen och capresen är utsökta och gäst-ration är ungefär 70 kvinnor och 30 procent män. Något som delvis handlar om hovmästaren Totos charm. Syskonkrogen Italiano slog upp dörrarna 1989 och många av recepten är napolitanska original från grundaren Angelo Ottobres mormor Rosa. Papà öppnade 2008 av sonen Marsel till minne av fadern Angelo.

Papa Italiano

DRINK KL: 22:30
PA & Co
Riddargatan 8, paco.se

En modern krogklassiker. Under 90-talet var ”PA” – som krogen kallas – en självklar tummelplats för kulturgiganter som Klas Östergren, Marina Schiptjenko och Mauro Scocco. Stamgästerna är kvar och krogen håller fortfarande. Rårakan och råbiffen är två av signaturrätterna.

PA&Co
Close