Close

Detta är Östermalms populäraste hundnamn

Ställ dig på Gärdet och ropa detta namn, så kommer du snart vara intrasslad i ett antal koppel.

Charlie Chaplin, Charles Lindbergh eller Charles De Gaulle? Det går att spekulera i all oändlighet kring vad som ligger bakom att ”Charlie” är det populäraste namnet på Östermalmsbornas hundar.
Det är i en rapport från Jordbruksverket som Charlie kröns till Östermalms populäraste hundnamn. Tätt följt av Molly, Bobo, Kira och Nero. Detta i jämförelse med resten av Sverige där topp fem-listan består av Molly, Bella, Charlie, Ludde och Wilma.
– Under 2018 fortsatte Bella vara det populäraste namnet bland de hundar som registrerats under året. Men Molly, som har varit ohotad etta ända sedan 2006, är fortfarande det vanligaste hundnamnet totalt sett i hundregistret, säger Magnus Kindström på Jordbruksverket.

Hur ser det ut på hundrasfronten? Där är Östermalms populäraste hundras labrador retriever, följd av cocker spaniel, Jack Russel terrier, golden retriever och schäfer.
I kontrast till resten av Sverige där vi hittar labrador retriever, schäfer, golden retriever, jämthund och cocker spaniel i topp.
– Vi ser ett fortsatt starkt intresse för mer småväxta raser, förmodligen för att de är enklare att passa in i vårt vardagsliv, säger Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben.

Med detta sagt: ställer du dig och ropar ”Charlie” på Gärdet är det inte osannolikt att du finner dig intrasslad i ett nysta koppel.

Close