Close

Denjo Dogs är NK:s första hundbutik

Victoria Carlson blev känd som entreprenören bakom den populära yoghurtglassen Yollibox, men hon är också kvinnan bakom den första hundbutiken på NK – Denjo Dogs. Butiken säljer egendesignade produkter och har spännande samarbeten med bland andra Eton, Mateus och Stutterheim. Vi fick en pratstund med Victoria Carlson.

Hej Victoria! Du har ju tidigare grundat Yollibox. Hur kom det sig att nästa steg blev hundaccessoarer?
– Efter att ha sålt min andel i Yollibox var det givet att starta ett nytt bolag inom den närmsta tiden. Framför allt för att jag stormtrivs i rollen att driva eget bolag där varje dag innehåller helt nya utmaningar och lärdomar, man får chansen att arbeta med något man brinner för och framför allt får man välja vilka personer man vill arbeta med. I mitt fall föll det sig väldigt naturligt att ge mig in i hundbranschen. Jag har haft en Cavalier King Charles Spaniel i sex år och djur och natur är ett av mina stora intressen. Samtidigt såg jag ett stort ”hål” på både den lokala och globala marknaden för hundaccessoarer med fokus på design, kvalitet och hållbarhet. När min medgrundare, numera även en av mina absolut bästa vänner, Robin, ville vara med på resan så blev det självklart för mig att det är detta vi ska göraunder kommande år.


Vad heter din egen vovve?
– Han heter Kenzo. Hans kennelnamn var dock Minimax Denjo så därifrån kommer namnet Denjo Dogs.
Vad betyder Denjo?
– Det stavas egentligen Degno, vilket är ett italienskt ord som betyder trovärdig. För oss blev det därför ett extra passande namn då trust är ett av våra ledord i verksamheten eftersom vi ska vara ett ärligt, transparent och trovärdigt företag.

Hur lyder grundkonceptet bakom Denjo Dogs?
– En hund är idag en familjemedlem så för oss är det självklart att allt man köper till hunden också ska passa in i övriga familjens livsstil. Till exempel en snygg och hållbar hundbädd eller stilrena matskålar som är fina att ha framme i hemmet.
Vilka är era bästsäljare?
– Vår kollektion med hundbäddar i grå respektive grön italiensk kanvas med flätade läderdetaljer är just nu vår bästsäljare tillsammans med vår svensktillverkade namnbricka i mässing.


Hur känns det att som första hundbutik ha fått flytta in på NK?
– Det är en stor ära. När vi fick förfrågan om att öppna en pop up hos NK blev vi otroligt glada då detta har varit en dröm för oss. NK är ett anrikt, fantastiskt varuhus som har varit hundvänligt under lång tid och de har en stor andel kunder med hundar. Likaså värderar NK:s kunder våra huvudelement design, kvalitet och hållbarhet mycket högt. Så för oss blev det en perfekt match. Pop-upen blev så otroligt uppskattad att vi fick förfrågan om att förlänga vår närvaro på NK, vilket vi inte tvekade en sekund över att tacka ja till!
Vad har du för projekt på gång framöver?
– Vi har otroligt många spännande projekt på gång hos Denjo. Bland annat nya samarbetskollektioner med Stutterheim och Eton Shirts liksom etablering på marknader utanför Sverige. Utöver Denjo har jag blivit mamma för första gången till en nu 8 månader gammal son, Hugo, och jag ska även gifta mig i höst med min stora kärlek Sebastian. Med andra ord är det fullt upp med många roliga projekt.

Close