Close

Brutalism och kreativ utopi när Acne Studios flyttar in på Floragatan

Acne Studios har officiellt lämnat kontoret på Lilla Nygatan 23 och flyttat in på vad som tidigare var Tjeckoslovakiska ambassaden på Floragatan 13.

Lokalen är, som sig bör för ett av landets mest stilsäkra varumärken, inredd med omsorg av ingen mindre än Acnes egen kreativa chef, Jonny Johansson i samarbete med Acne Studios designteam och Johannes Norlander Arkitektur.

Interiören som präglas av brutalism och betong mjukas upp av Acnes signaturfärg; en mjuk ljusrosa.
Målet med lokalens estetiska uttryck har varit att lyfta fram varumärkets kärnvärden: Ambition to Create Novel Expressions. Detta är som bekant också orden som akronymen Acne står för.
– När vi började leta efter nya lokaler gjorde jag en sketch över hur modedesign fungerar. Jag ville att modets ådror skulle pulsera genom byggnaden, att det skulle bli en experimentell plats som fångar känslan av att ständigt röra sig framåt. Nu när vi skapat den här platsen känner jag mig väldigt stolt över att vi åstadkommit något tillsammans, säger Jonny Johansson i ett pressmeddelande.
Den gamla ambassaden på tio våningar har ett öppet landskap som ska uppmuntra till samarbeten och kreativitet mellan Acne Studios anställda, och väggarna pryds av verk av konstnärer som bland andra Max Lamb, Daniel Silver och Benoit Lalloz.

Close