Close

”Att besöka Stockholm Open är en perfekt after work med kompisarna”

Den 14 oktober inleds klassiska turneringen Intrum Stockholm Open på Kungliga. Vi har pratat med turneringsgeneralen Simon Aspelin om favorittippade spelare, spännande nykomlingar och hur de ska locka fler kvinnor.

Vad säger ni om årets startfält?
 –Vi är väldigt nöjda. Som vanligt försöker vi få in en blandning av etablerade spelare och nya stjärnskott – för att få en bra mix. Sedan lämnar vi ofta någon plats ledig ifall några storstjärnor skulle höra av sig nära inpå tävlingen och söka wild card. Flera spelare jagar ofta viktiga rankingpoäng för att att sig till slutspelet i London för de åtta bästa på världsrankingen.

Vem är favorittippad?
– John Isner, en amerikansk spelare som ligger nia i världen. Han vann en av de största tävlingarna i år, Miami Open, och har en av de bästa servrarna i tennishistorien.

Simon Aspelin

Vem är det svenska hoppet?
– Bröderna Elias och Mikael Ymer, de är 20 och 22 år gamla och har fått två wild cards. De har inte tillräckligt hög ranking för att gå direkt in i tävlingen men de spelar väldigt spännande tennis och har tidigare visat att de kan vinna matcher på den här nivån.

Någon extra sevärd spelare?
 –Fabio Fognini är en publikfavorit. Han är underhållande som person och har en spännande spelstil.

Några nykomlingar att hålla ögonen på?
 –Vi har ett par nya ansikten som är värda att kika extra på. Stefanos Tsitsipas och Dennis Shapovalov, båda 20 år gamla, är redan två av de största stjärnorna på touren.

Årets mest eleganta spelare?
 –Fernando Verdasco. Han har en fantastiskt lång och bra karriär bakom sig, har legat topp 10 under många år och spelar väldigt elegant och varierande, dessutom är han vänsterhänt. Väldigt populär bland tjejerna också, han ser bra ut …

 Vilken dag är det roligast att komma och titta?
– Fredagen med fyra kvartsfinaler garanterar mycket valuta för pengarna plus att det är utmärkt för en after work med kompisarna. Vi erbjuder mat från Operakällaren och det finns något för alla med en food court och en à la carte-restaurang. Finalhelgen med semifinaler på lördag och final på söndag är alltid spännande och brukar bli nästintill slutsålda.

Vad, förutom spelarna, är nytt för i år?
– Vi har en ny satsning för kvinnor, Womens VIP Day. Många kommer till Intrum Stockholm Open för att nätverka, men det har varit ganska mansdominerat senaste åren. Tack vare Intrum har vi seminariet med fokus på kvinnligt entreprenörskap. Alexander Pärleros agerar moderator och bjuder in inspirerande kvinnliga gäster som pratar om sitt arbete. Det blir mingel och dryck och såklart en hel del tennis. Vi hoppas att vi på så sätt kan locka fler kvinnor till turneringen.

TRE HÖJDPUNKTER DU INTE FÅR MISSA:

  1. Giving Back (onsdag 17/10)
    På onsdagen bjuder vi in profiler som valt att ge tillbaka i sin karriär. Med fokus på välgörenhet leder moderator Peter Wallin seminariet som bland andra gästas av artisten Måns Zelmerlöw och företagaren Stefan Krook.
  2. Familjedag (söndag 14/10)
    Träffa smurfarna, gör ansiktsmålningar och prova på mini-tennis hos oss. Vi bjuder på glass och möjlighet att se kvalmatcherna.
  3. Tennis & Brunch (söndag 21/10)
    På finalsöndagen dukar Operakällaren upp en klassisk brunch i Business Lounge för att värma upp inför den avgörande matchen.

Läs mer om eventen http://www.stockholmopen.se/Event

Close