Close

Årets modeentreprenör: Our Legacy

Our Legacys grundare (fv) Jockum Hallin, Christopher Nying och Richardos Klarén.

Årets modeentreprenörer hittar ibland estetisk inspiration på Ica Banér, men tycker att unga östermalmare har en del att lära av de äldre när det gäller stil.

Jockum Hallin, medgrundare av Our Legacy, ni har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Vad är hemligheten?
– Tack! Det kan låta som en kliché, men vi har bara försökt göra vår egen grej. Det vi tjänat på denna egna grej har vi återinvesterat i nya butiker, duktig personal och en damkollektion.

Ett plagg som symboliserar er mer än något annat?
– Skjortan!

Ni är en ägartrojka, vem gör egentligen vad?
– Cristopher och jag grundade Our Legacy 2005. Han är kreativ chef och leder vårt designteam. Richardos anslöt 2007 och är numera verkställande direktör på bolaget. Jag har en fri roll där jag bland annat utvecklar nya koncept som vårt hållbarhetsinitiativ Our Legacy work shop.

Hur är det med Östermalmbornas stilkänsla?
– Trygg men trång. Det ska vara tight och kort. Man ska långt upp i åldrarna innan man finner välklädda damer och herrar som faktiskt bär sin rätta storlek, men då blomstrar de rejält istället.

Vem är den typiska Our Legacy-kunden?
– John Waters, Jay-Z eller din granne. Men vi har aldrig haft några direkta stilförebilder. Vi kikar hellre på generiska och vardagliga ting. Försöker se det vackra i dem och plocka upp något intressant i offentliga miljöer, kanske någon på bussen eller i kön på Ica Banér.

Övriga nominerade:

Morjas

Totême

Mehrotra

Jeanerica

Close