Close

Alma skapar egen kulturscen

Bar, galleri, kontorshotell – Alma på Nybrogatan håller på att cementera sin position som en spännande kreativ hubb.

Alma har tagit kontorshotellet – ett koncept med gemensamma datorskrivare, öppet wifi och sociala spänningar vid kaffeautomaten – och utvecklat det till något helt nytt. Medlemsklubben på Nybrogatan, en mötesplats för kreatörer, har sedan starten bjudit på allt från konstnärssamarbeten till barkvällar. På lördag kväll intar New York-konstnären Cacho Falcon Alma för ett performance-verk.

Född i Paraguay kretsar hans konstnärskap kring privata berättelser som målas direkt på den mänskliga kroppen. Ett sätt att både häva och utforska avståndet mellan subjekt och konstnär.
– Man är ensam med Cacho, det är lite som en terapisession där man talar med varandra och han målar ens kropp baserat på vad som sägs, förklarar Almas medgrundare Fredrik Carlström.
Cacho Falcon förklarar:
– Jag försöker go with the flow och känna energin från personen. Det är som att ha sex med en främling: jag vet inte vad som kommer hända, vart det kommer leda eller hur det kommer sluta. Jag känner mig också obekväm ibland, men jag känner något.

För Alma blir det ytterligare ett steg i skapandet av en egen kulturscen. Tidigare i våras öppnade Alma Trägårdh. En bar som under regi av nattlivsprofilen Lill Lindqvist – tidigare Charles och Bernie’s – står öppen för allmänheten onsdag till lördag.
– Sedan dag ett har Alma varit en plats för kreatörer av kreatörer och vi har samarbetat med designers och konstnärer i allt från vårt porslin i matsalen till konsten på väggarna, säger Fredrik Carlström. Efter ett samarbete med Stockholm Art Week är vi glada att kunna fortsätta med Cacho Falcon, en spännande ung konstnär som vi nu har tagit till Sverige för första gången.

Close