Close

Layered har öppnat på Engelbrektsgatan

Stockholmska matt- och möbelmärket Layered har blivit en internationell succé. Nu går det att klämma och känna på mattorna i deras nya showroom och butik på Östermalm.
– När jag startade Layered såg jag ett glapp mellan några av de mer exklusiva varumärkena och de största kedjorna, där vi med ett tydligt koncept kunde fylla ett tomrum. Med tanke på det otroligt fina mottagandet som vi har fått både i Sverige och internationellt så får man nog konstatera att spaningen stämde, säger grundaren Malin Glemme.

Varför öppnar ni en fysisk butik när trenden tydligt går mot e-handel?
– Eftersom inredning innebär en stor investering med en längre beslutsprocess är det fortfarande många kunder som vill se och känna på produkten innan ett köp, så därför vill vi kunna erbjuda den servicen. Dessutom fungerar det som en plats för inspiration där man får idéer till sin egen inredning, säger grundaren Malin Glemme.
Bland nyheterna i butiken finns den nya kollektionen Stone Collection.
– Stone Collection är inspirerad av geologin och alla de fantastiska mönster man hittar i de skandinaviska stenarterna. Dessa mönster är så lätta att missa, och vi ville verkligen hylla de fina former och toner man hittar nästan direkt utanför dörren. Kollektionen produceras med ett hållbarhetstänk och kommer i fem olika designer.

Malin Glemme, grundare av Layered.

Hur ser framtidsplanerna ut för Layered?
– Vi är redan i färd med att lansera en ny möbelkollektion i början av nästa år och planerandet för nästa mattkollektion är också igång för fullt. Kanske ännu roligare är att vi ser att intresset utomlands växer mer och mer, nu senast i Danmark, vilket bäddar för kommande utlandssatsningar.

Close