Close

Christian Lippich – Mitt Östermalm

Med examen från Royal College of Art i London och ett förflutet på YSL, Alexander McQueen och Tiger of Sweden har Christian Lippich nu startat eget märke: Daily Routine. Tanken med kollektionerna är att skapa ett nytt sätt för killar att bygga sina garderober. Daily Routine ger kunden möjligheten att välja fritt utan att behöva tänka på matchning. Sortimentet är byggt med en snabb men stilfull morgonrutin i åtanke.

Christian, berätta om tanken bakom Daily Routine.
– Killar tenderar att gång på gång köpa snarlika plagg i samma färg. Daily Routine erbjuder ett genomtänkt urval som gör att outfits i sin helhet aldrig blir tråkiga, utan att verka konstigt ihopsatta. Givetvis går det att matcha ett plagg från Daily Routine med andra märken, men vill man göra det enkelt för sig utan att nödvändigtvis köpa allt i svart så är det ett bra val.

Var hämtar du inspirationen till kollektionerna?
– Sommaren var väldigt romantisk. Vi plåtade kampanjen på Mallorca och siktade på ett varmt och välkomnande formspråk. Till hösten har jag utgått från en karaktär som jag länge haft i huvudet. Han är en tysk punkrebell och protesterar om helgerna mot etablissemanget. Kollektionen är laddad med ett ungt uttryck och en samtidsreflektion.
Daily Routine går att köpa på dailyroutine.com. Christians showroom och studio ligger på Torstenssonsgatan 15. Här tipsar han om sina östermalmsfavoriter.

Christian Lippich – Mitt östermalm
Galleri Lars Boman
Karlavägen 9
De stora galleriet är ett av landets bästa. Svenska namnkunniga som Maria Miesenberger, Lena Cronqvist och Ernst Billgren ingår i Lars stall. En helgförmiddag på galleriet är rofylld och inspirerande.


Butiken Gamla lampor och kläder
Sibyllegatan 18
Den här butiken är en en av Östermalms allra roligaste. Urvalet är eklektiskt och ägaren har alltid, som namnet antyder, gamla och intressanta saker att berätta om.

Brunch på Broms
Karlavägen 76
Den är tveklöst bäst i stan. Eggs Benedict och eller amerikanska pannkakor med bär och sirap är den bästa starten på helgen.

Kaffe på KMK
Rosendalsvägen 9
Man måste förtjäna brunchen. En promenad runt djurgården är ett bra sätt att vakna till. Jag stannar till för en kaffe på KMK för att kolla på båtar och låta koffeinet kicka in.

AW på Teaterbaren på Teatergrillen
Nybrogatan 3
Fantastiska drinkar från Stockholms bästa bartender Martin Lundgren. Det blir oftast Teaterbaren när jag vill komma ut och umgås efter jobbet.

Close