Close

Yuc öppnar ny fusionkrog

Yuc har blivit en given destination för alla som vill äta mexikanskt med skönt stimmig stämning vid Odenplan. Nu öppnar krögarna bakom succékrogen en andra restaurang på Östermalms utkanter, Yuc LatAsian.

Från vänster: restaurangchef Anette Bodenfors, tidigare på Fotografiska och Hantverket, delägarna Pierre Jacob och Faje Gani, och nya nöjeschefen Sheda Shiltagh.

På Yuc LatAsian ska gästen tas med på en resa från Peru till Korea via Mexiko och Japan. Fusion är ingen nyhet i sig, men då som en kombination av två olika kök, inte fyra. På LatAsian ska två kontinenter mötas, i en miljö som lånar från New Yorks nattliv.
– Det här är bara början. Yuc kommer bli mer än bara en restaurang och bar. Tech, mode och hotell finns med i planerna, säger delägare Faje Gani.

Drinken Palacios är en Yuc-klassiker. Tequila Arette Blanco, Mezcal Nuestra Soledad, Merlet persikolikör, Peychaud’s Bitter, ingefära, lime och socker.

Den nya lokalen ska bli en mix av asiatisk framtid och latinamerikansk tradition. Vid ”Chef’s table” kan man få en unik upplevelse.
– Menyn kommer bestå av blandade favoriter från de fyra länderna. Vi vill åt smakexplosioner. Det ska hända mycket, men samtidigt vara enkelt och rent med hög kvalité. Vi har försökt tänka utanför boxen och inkorporera små detaljer som gör Yuc LatAsian till något unikt, säger Anette Bodenfors, restaurangchef.

På dryckessidan spinner Yuc LatAsian vidare på konceptet från Yuc Mexican med mycket fokus på Tequila, Mezcal och en del Pisco. Även Saké, Soju, Umeshu och japansk whisky finns i barskåpet.

Yuc LatAsian öppnar den 13 april på Jakobsbergsgatan 27
yuc.se

Close