Close

Virtuell ostprovning på Androuets ost

Turen i vår intervjuserie med handlare på Östermalm har kommit till ostexperterten Anna Lefèvre på Androuets ost på Nybrogatan.

Hej Anna! Hur kommer påsken att skilja sig i år jämfört med tidigare år?
– Den här påsken blir på ett sätt som vi aldrig tidigare varit med om på grund av coronaviruset. Vi är starkt påverkade precis som alla affärsverksamheter som baserar sig på att landets invånare rör sig ute i samhället och går in i butiker. Med det sagt utvecklar även vi de distanstjänster vi kan, vår webbshop med hemleverans har fått ett litet uppsving och vi testar även en virtuell ostprovning på digital mötesplats med positivt gensvar från våra fina kunder.
Kommer ni ha några speciella påskerbjudanden?
– Hemleverans varje helgfri torsdag har vi erbjudit under flera år på vår webb, men den har givetvis ökat nu i dessa tider. I butikerna erbjuder vi påskgodis i form av hantverksost och tillbehör, speciellt vill jag slå ett slag för fantastiska ostar som passar extra bra till påsklammet, Abbaye de Belloc, Napoleon och Osso Iraty. Även riktigt fina till vårprimörer som sparris.

Virtuell ostprovning är en av nyheterna på Androuets ost.

Vilka är era storsäljare bland påskostarna?
– Klassikerna håller sig över alla högtider och under hela året: Comté, Gruyere och Brillat Savarin.
Vad ska du själv göra i påsk?
– Vi håller oss kring Stockholm, njuter av lugnet, naturen och familjen.
Slutligen, vad ska man absolut inte vara utan på påskbordet?
– Ost så klart! Vi firar med lite fransk/svensk touch på påskbordet så det blir 7-timmars-lamm, sill, primörer med hollandaise på vårt gårdssmör, hantverksost och kvalitetschoklad i massor.

Close