Close

Meno Male: “Vi kommer aldrig ha ananas på pizzan”

Noga utvalda råvaror influgna från Italien och 450 grader varma ugnar. Meno Male tar den klassiska napoletanska pizzan till nya nivåer. Vi har pratat med ena ägaren Paul Anderlind som nu öppnar restaurang på Sibyllegatan.

Vad är det som gör er napoletanska pizza så speciell?
– Allt egentligen. Från degen som får jäsa i tre dagar till den platsbyggda ugnen som kommer upp i en värme på 450 grader och kan grädda en pizza på 90 sekunder. Råvarorna är noga utvalda från Italien – vår tomatsås görs till exempel på en speciell tomat som odlas strax utanför Neapel. Kombinationen av ett riktigt bra hantverk av uteslutande italienska pizzabagare och de bästa ingredienserna gör pizzan unik.

Ni har redan restauranger i Vasastan och Kungsholmen. Behöver ni tänka annorlunda på Östermalm?
– 
Folk säger att vi borde anpassa oss lite, typ genom att börja servera löjromspizza, men vi kommer inte ändra menyn bara för att vi byter stadsdel. Däremot har vi gjort en enorm renovering av lokalerna. Vi tar ju över efter klassiska Stolen och nyligen igenbommade Mormors Kök och vi vill inte att folk ska komma till oss och känna att det är samma lokaler som alltid stått här. Vi vill göra något nytt. Man ska veta att man är på Meno Male.

Vilken ä
r er storsäljare?
– Historiskt sett är det Frutti di Mare, men vi börjar märka att folk vill komponera sin egen pizza. Många som varit hos oss flera gånger vill experimentera fram sin personliga favorit.


En riktigt underskattad pizzaingrediens?
 Nduja, en stark salami som är hur god som helst på pizza.

Något ni aldrig skulle drömma om att lägga på en Meno Male-pizza?
– Vi kommer aldrig frångå det napoletanska konceptet och börja servera ananas eller kebabpizza.

En extra baktung söndag. Vilken pizza skulle du rekommendera?
 Kör på vår klassiker Meno Male med parmaskinka och buffelmozzarella, den är bastant. Är du riktigt bakis kan du avsluta med friterad pizzadeg doppad i nutella.

Ni öppnar i en klassisk kroglokal, där restaurang Stolen tidigare låg. Hoppas ni också på att få regissören Roy Andersson som stammis?
 Han sitter faktiskt just nu och käkar på vår uteservering, så det bådar ju gott.

Close