Close

Trion bakom nya Calle P: “Vi hoppas på festlig stämning”

Bistro Berns har gjort sitt. Nu ska trion bakom Sixten&Frans återskapa partykrogen Calle P.

Berzelii park fortsätter att stärka sin status som Östermalms nya nöjescentrum. Nu i september öppnar nygamla Calle P i sina klassiska lokaler.

För 20 år sedan var Calle P en partykrog att räkna med. Det var här Stockholms festglada hängde fram till att krogen stängde år 2007. Anton Surtell, en av krögarna bakom numera nedlagda Sixten&Frans på Kungsholmen, hoppas på en kunna återuppliva succén.

— Det kommer vara festlig stämning, absolut. Vi har öppet till 02 på fredagar och lördagar så vi hoppas att folk kommer att stanna kvar efter middagen. Dock kommer det vara fokus på just middag, inte bar.

Menyn beskriver han som svensk med europeiska influenser med brett utbud på fisk, kött och vegetariskt. Som många andra restauranger har de valt allt servera mindre rätter för att gästerna ska kunna dela.
— Det är så vi gillar att äta själva. Det blir mycket mer socialt och avslappnat när man beställer in smårätter som alla runt bordet delar på.

Hur skulle du beskriva konceptet?
— Avslappnat. Vi kommer att prioritera matgäster under första delen av kvällen, men sedan hoppas vi att folk rullar in och hänger i baren eller äter en sen middag. Sedan övergår det till lite mer fest, man får gärna stå i sofforna klockan halv två och skriksjunga till ABBA om man känner för det.

Vad tror ni kommer vara den största utmaningen med att flytta från Kungsholmen till Östermalm?
— Det är definitivt en annan press i och med att publiken är mer medveten. Sixten&Frans var ju lite som en kvarterskrog, här blir det annorlunda. Vi har ögonen på oss. Dessutom är konkurrensen helt annorlunda, nu tävlar vi inte bara mot krogarna runt Fridhemsplan utan de bästa restaurangerna i stan. Men det är bra — vi tvingas finslipa vår produkt och göra bättre ifrån oss.

Calle P öppnar den 27 september i Berzelii Park.

Close