Close

Stjärnkrogen Oaxen firar 5 år

I fem år har Oaxen Krog & Slip lockat matintresserade från hela världen. Vi fick en pratstund med en av ägarna Agneta Green som berättade om planerna inför jubileumsdagen. 
Hur ska ni fira femårsjubileet?
— Vi har planerat en väldigt rolig kväll i vår bistro Slip med en härlig jubileumsmeny och live-musik av det lokala bandet Svart Leffes Kapell. Firandet kommer vara öppet för alla men man bör boka i förväg.

 Vad kommer serveras?
— När vi firar ett jubileum som detta tycker vi det är viktigt att lyfta fram våra klassiker som hängt med från början, som råbiff, svensk grillad bläckfisk och örtgrillad öring. Mot kvällen serveras födelsedagstårta till kaffet.  

Finns det någon ingrediens eller rätt som är typisk för Oaxen Krog & Slip?
—Vi jobbar bara med nordiska råvaror, så det är olika beroende på säsong. Men som sagt är råbiffen och bläckfisken två klassiker som alltid ska finnas på menyn i Oaxen Slip.

Har du någonsin ångrat att ni flyttade från Oaxen till Djurgården?
— Nej, aldrig. Utöver det oslagbara läget är det fantastiskt att kunna driva en verksamhet med både bistro och en gastronomisk matsal. Det gör att vi kan erbjuda något för alla åldrar och tillfällen.

Minns du någon kväll som ligger extra varmt om hjärtat?
— När vi precis öppnade hade vi några kvällar då vi bjöd in till provmiddagar, gästerna fick äta gratis och ge oss feedback. Till vår stora lättnad gick allting oerhört smidigt. Stämningen var härlig, alla var nyfikna och glada. Det var fantastiskt att se hur alla verkligen uppskattade våra två restauranger efter ett hårt arbete att planera och bygga det hela.

 Om du ska äta någon annanstans på Östermalm eller Djurgården, vargår du då?
— Gastrologik på Artillerigatan serverar väldigt bra mat på noga utvalda råvaror.

 Hur skulle du beskriva ert koncept?
— Engagerat, innovativt, hållbart och prestigelöst är några av värdeorden som utgör grunden i vår verksamhet. Vi växer och utvecklas genom att förvalta traditioner och finslipa detaljer.

Slutligen — vad har ni lärt er under dessa fem år?
— Oj, det går nog inte att säga på rak arm. Man lär sig nya saker hela tiden. Men att vara öppen, nyfiken och positiv är något vi lägger extra mycket vikt vid.

Firandet äger rum den 30 april på Oaxen Krog&Slip. 

Close