Close

Smak av Sichuan när Erik Videgård håller pop-up

I veckan är det premiär för Erik Videgårds The Facing Heaven Sessions. En ny middags-pop-up med inspiration från det kinesiska Sichuanköket.

Erik Videgård är som bekant en lojal kockambassadör för det asiatiska köket. Nu tar han ännu ett steg i den asiatiska riktningen och bjuder in till pop-up-konceptet The Facing Heaven Sessions – det vill säga Sichuan hot pots och utvalda smårätter från Kinas smakrikaste region.

Erik Videgårds hot pot är igång.

Erik Videgård själv basar i köket och till middagarna utlovas en eldigt doftande gryta på bordet. Gästerna tillagar själva maten med råvaror som entrecôte, torskfilé, svampar, lotusrot, rödlök med mera som fiskas upp med slev och doppas i en sås på sesamolja, vitlök och örter. Direktimporterad Sichuanpeppar och Facing Heaven chilis finns såklart på plats och medan grytan puttrar serveras utöver smårätter även drycker i form av till exempel Drakbrunns-te och Baojui (kinesisk sprit gjord på durra, ris eller annat spannmål).
Pop-upen hålls i Niklas Ekstedts Galleri, bakom Tyge & Sessil, med ingång från Brahegatan 4.


Biljetter bokas på videgård.se

Close