Close

Schmaltz – senaste tillskottet på krogtäta Nybrogatan

Med nyöppnade Schmaltz bar & delicatessen tar Nybrogatan ytterligare ett steg mot att bli Östermalms självklara kroggata.

Älskade Nybrogatan 38, hyllade Ciccio’s, prisade Östermalms Korvspecialist. Och då har vi inte ens nämnt stjärnkrögaren Björn Frantzéns kommande krogsatsning i den tidigare Astoria-biografen. Du behöver helt enkelt inte gå många meter på Nybrogatan för att hitta välsmakande mat och mysig krogstämning. Och nu blir det ännu trängre mellan kvalitetsrestaurangerna.

Nya Schmaltz bar & delicatessen är den senaste satsningen från Johan Agrell och Oskar Larsson, som även driver Roslagsgatans krogpärla Babette och hyllade Café Nizza på Södermalm.

Schmaltz är en bar, ett kafé, en krog och en deli i miniatyr. Allt ryms nämligen på endast 32 kvadratmeter.

Namnet kommer dels ifrån att det ligger en judisk skola i byggnaden. och dels från att man hämtat inspiration från klassiska New York-delis, där just kycklingfett, schmaltz, ofta används vid tillagningen.

På den korta menyn återfinns bland annat mackor med exempelvis terrinne eller inlagda grönsaker. Framåt eftermiddagen förvandlas lokalen det aperitivobar med ett glas vin och tilltugg, och senare till middagsrestaurang med ett fåtal, väl utvalda varmrätter att välja bland.

Schmaltz bar & delicatessen
Nybrogatan 19

Close