Close

Så blir påsken på Karla Frukt

Foto: Johan Nilsson/Lagerlings

Många stannar hemma i påsk, samtidigt som en stor grupp sitter i karantän. Coronautbrottet ställer nya krav på våra hårt pressade handlare. Vi har pratat med några av våra mest älskade butiker om hur de planerar årets påsk. Först ut är Karla Frukt där vi fick en pratstund med en av ägarna, Mele Perini.

Hej Mele! Hur kommer den här påsken att skilja sig åt från andra år i butiken?
– Förra året var vår första påsk på Karla Frukt. Vi hade ju ingen aning vad som väntade oss. I år är vi lite mer varma i kläderna. Vi vet bättre vad som går och inte. Sedan är ju läget såklart ett helt annat den här påsken, med coronautbrottet. Så vi är tvungna att tänka om. I vanliga fall kommer kunderna till oss, nu får vi komma till kunderna istället. Vi hoppas såklart att få se så många som möjligt här i butiken, men de som av olika anledningar inte kan besöka oss, ska vi hjälpa.
Kommer ni att ha några speciella påskerbjudanden?
– I år erbjuder vi till exempel hemleverans. Vi har också tagit fram vårt eget påskägg tillsammans med den italienska designern Elena Salmistraro. Det är vi såklart extra stolta över och vi hoppas sälja många. Självklart är äggen fyllda med Blommans påskblandning. Vi har också de fantastiska italienska påskäggen i choklad, fyllda med en överraskning.

Mele Perini med butikens vackra italienska påskägg.

Hur ni har känt av och hanterat coronaläget i butiken?
– Vi har mindre kunder i butiken, speciellt våra äldre kunder stannar hemma eller handlar utanför dörren. Vi är alltid noga med hygien och använder plasthandskar eftersom vi hanterar plockgodis, men självklart tänker vi extra mycket på att till exempel diska skopor och tänger, sätta på locken på burkarna och förvara bullar och bröd bakom glas.
Vilka är storsäljarna bland påskgodiset?
– Ägg av alla de slag, marsipan-, mandel- och choklad!
Vad du själv ska göra i påsk?
– Jag ska stå på Karla Frukt hela påsken.
Vad kan du absolut inte vara utan på påskbordet?
– Jag är ju italienare, så ingen påsk utan Colomba, en italiensk påsktårta/kaka.

Close