Close

”Vill du slänga in en flört – satsa på en hotshot”

Vi ringde Bardots restaurangchef Helena Ungh Hofman-Bang för att få hjälp att planera en helkväll.

Hej Helena! Vi är ett tjejgäng som planerar en helkväll. Vi vill äta, men ändå ha feststämning. Var sätter du oss?
– I matsalen. Där har ni partystämning och bra utsikt över folk som kommer in och de som hänger i baren. Det blir sällan stelt på Bardot, utan snarare som att man är på lyxig middag hemma i någons vardagsrum.

Vilken rätt är en garanterad succé?
– Alla älskar vår kalv milanese med citronsmör, haricots verts och huvudsallad. Är ni ute efter något lättare är den ljumna Caesarsalladen underbar. Den som tycker att sallad låter tråkigt har inte provat vår variant.

När går middagen över till fest?
– Det märker ni, volymen höjs successivt. På fredagar börjar feststämningen redan vid halv elva. Kommer du en lördag, då folk som ätit någon annanstans går vidare till oss, drar det igång lite senare.

Vilken drink är bäst att flörta med i baren?
– Pornstar martini är en riktig isbrytare eftersom den kan uppfattas som lite provocerande. Vill du bara slänga in en flört skulle jag satsa på en hotshot. Det går fort att dricka, så du behöver inte stanna länge om ni inte klickar. Och vill du skicka över en drink till någon är våra bartenders vana vid att sköta det med finess.

När blir vi utslängda?
– Om ni är riktigt otrevliga. Men det har bara hänt en gång och gästen måste ha ätit taggtråd till frukost. Han satt och knäppte med fingrarna som om jag var en hund. Då fick jag nog.

Hänger det mycket kändisar på Bardot?
– Min mamma som bor i Dalarna skulle nog tycka att det kryllade av folk från tv om hon kom hit. Mediemänniskor och influencers älskar Bardot, kanske för att det är så opretentiöst.

Ett evenemang man inte får missa?
– Den första februari spelar dj:n Jordi Ruz från Ibiza. Det var helt galet när han var här sist, folk stod på sofforna.

Så det är okej att dansa på möblemanget?
– Ja, gud ja! Jag älskar det! Men jag kanske ber dig att ta av stilettklackarna innan du hoppar upp i soffan.

Du har jobbat på både Riche och Teatergrillen. Får du onda blickar av gamla kollegor?
– Nejdå, vi är faktiskt goda vänner med grannkrogarna. När det är fullt på Bardot brukar jag fråga Teatergrillen om de kan hjälpa våra gäster.

När vet vi att det är läge att runda av?
– När du hör gamla Roxette-ballader. Vi stänger klockan ett, men ibland kör vi över till halv två. Två om vi får feeling.

Close