Close

Petter Nilsson öppnar restaurang Petri i Volts gamla lokal

I början av September får Östermalm ytterligare en ny restaurang att se framemot. Det är den kända kocken, Petter Nilsson som öppnar eget på Kommendörsgatan 16. Vi kommer kunna se framemot en personlig restaurang  där stor vikt läggs vid alla råvarors kvalitet och ekologiska hållbarhet.

Berätta lite om tänket/konceptet bakom Petri? Hur kommer menyn se ut?
– Petri är ett måste, det essentiella behovet av att äta och att skapa. Balans, proportion och naturligheten i handens exakta rörelse när den vet var den vill.

Känslan på inredningen?
– Det är Anna Heymowska som gjort inredningen i samspråk med Heather Scott Petersen och mig. Det kommer bli superfint. Fina färgval, koncentration kring material, lite snyggare lampor, bord från barndomen och mina favoritstolar. Det ska i allra högsta grad kännas som en restaurang. Värmande och stärkande för alla sinnen.

Hur gick tankarna att öppna eget? Speciellt i dessa tider?
– Det här blev ju bestämt någon månad innan pandemin blev till vår nya verklighet så det är ju inget val som gjorts under omständigheterna. Annars är det ett naturligt val, jag har ju drivit restaurang tidigare både i Paris och i Uzès. Nu är tiden mogen att komma igång med ett eget projekt här.

Varför blev det den här lokalen? Och Östermalm?
– Jag fick reda på att Volt som tidigare låg i denna lokalen skulle stänga ,då ringde jag Fredrik och frågade vad som skulle ske med lokalen. 1 år senare kommer vi öppna. Jag har aldrig bott på Östermalm men det har ändå alltid haft en attraktionskraft. Dessutom vill jag skapa en restaurang i Staden. Som förhåller sig till det urbana och medverkar till en levande och differentierad gatubild, där verksamheter, affärer och bostäder tillåts leva i symbios.   

Hur kommer teamet se ut?
– Vi kommer vara en medelstor familj till en början men vi hoppas på tillökning under hösten av yngre förmågor.

När öppnar ni?
– Vi siktar på början av september, första eller andra veckan

Jag har aldrig bott på Östermalm men det har ändå alltid haft en attraktionskraft. Dessutom vill jag skapa en restaurang i Staden.”

Vad får du din inspiration ifrån? 
– Det är svårt att helt precist veta då jag nästan tänker konstant på mat eller skapande, Jag kan inte läsa tidningen utan att någon gång imaginärt söka gestalta skeendena genom mat. Kreativiteten blir ju heller aldrig en börda då mat är ett så basalt behov, det är ju dessutom så roligt att äta.

Vad vill du att gästerna ska känna/uppleva när de besöker Petri?
– Vår värme och kärlek till det vi gör, vårt engagemang och lust att dela med oss av vårt universum.  

Vilka är dina 3 krogfavoriter på Östermalm?
– Schmaltz, Gastrologik och Brunos Korvbar på Nybrogatan.

Close