Close

På menyn: 9 frågor till Roy Fares

Östermalms alldeles egen tårtkung Roy Fares nobbar rödvin men skålar gärna i cava – i alla fall i Barcelona. På födelsedagen gratuleras han med fördel med en Mr Cake-tårta med smak av äpple, morot, vit choklad och kola.

Vad är i din mening det godaste ni har på Mr Cakes meny just nu?
– Just nu är det vår nya bakelse med äpple, choklad, kola och vanilj. Eller krämbullen med grädde och äppelkompott. Och så vår twice baked croissant med pecan pie-smak såklart.

Berätta om ditt starkaste matminne!
– Det är nog inget specifikt minne, utan snarare grejen att resa i kombination med att upptäcka nya restauranger och kafén. Jag minns när jag var mycket i LA och man efter middagen gick till ett nytt ställe för att äta dessert. Till exempel kanske vi svängde förbi Sprinkles för cup cakes. Jag gillar den traditionen.

Vilka ställen ser du till att besöka när du är i LA?
– I LA går jag till gärna till Joans on Third och Earth Café, men om jag vill ha pannkakor går jag till Toast.

Du har en lägenhet i Barcelona – ge oss några mat och dryckestips!
– När jag är i Spanien dricker jag gärna Cava och äter middag på Cecconi’s, som är magiskt, eller på Boca Grande. På El Nacional dricker jag bubbel och äter ostron.

Om man aldrig besökt mr Cake förut – vad får man absolut inte missa?
– Då tycker jag att man ska beställa lite olika bakverk och dela så att man får smaka på flera grejer. Ta till exempel en bit Devils chocolate cake, en Salted caramel cake, donuts och en Velvet croissant.

Autumn cake från Mr Cake.

Vilken tårta vill du själv ha på din födelsedag?
– Just nu vill jag ha vår Autumn dream-tårta med äpple, morot, vit choklad, kanel, nejlika, kola. Jag älskar morotskaka så den passar mig bra.

Förutom Mr Cake – var tar du helst ett glas/äter middag på Östermalm?
– DoMa är fantastiskt! Det är god genuin mat och trevlig personal. Rårakan är grym! Den skulle jag kunna äta varje dag. Nybrogatan 38 är härligt för lunch och brunch. Och så går jag gärna till Un Poco och äter italiensk mat. Hantverket får vi inte glömma heller, där brukar jag ofta äta lunch. Jag gillar när det inte är allt för komplicerat och extraordinärt – jag vill ha enkelt gott käk helt enkelt.

Vad är hemligheten bakom en perfekt kanelbulle?
– Smör, socker och en tydlig smak av kanel. Sedan handlar det om hur man jobbar med degen, jäsningen och att man tar ut bullarna medan de fortfarande är lite kladdiga i mitten. Pensla med sockerlag så blir de inte torra!

Vad saknas mat- och dryckesmässigt på Östermalm?
– Det mesta finns på Östermalm tycker jag, men i våra kvarter vid Mr Cake finns det inte så många enklare lunchställen och salladsbarer. Det kan jag sakna!

Close