Close

Nytt pizzakoncept på Djurgården

The Bakery på Djurgårdens Pop House lovar ljuvliga pizzor och italienska delikatesser.

Tänk om tappra föräldrar belönades med kärleksfullt bakad pizza toppad med färskpotatis, grädde, getost, rosmarin och citron efter en dag på Gröna Lund. Nu är det åtminstone teoretiskt möjligt. Pizzakonceptet The Bakery har nämligen öppnat inne på Pop House Hotel på Djurgården.
Bakom det nya pizza-initiativet står Anna-Viola Edman som bland annat tog fram Bio Capitols uppskattade mat- och vinkoncept och dessutom har gastronomiska pärlor som Fotografiska, Boqueria, Ling Long och Halv trappa plus gård på sitt samvete. Vid sin sida har hon kökschefen från Bio Capitol, Jesper Sennerfeldt, som nu jobbar med utveckling av koncernens restauranger.
Under ledning av nyrekryterade kökschefen David Wadlund fokuserar The Bakery på kvalitetspizza, charkuterier, arancinos (såna där ljuvliga friterade risottobollar, ni vet) och utvalda italienska naturviner och hantverksöl.

Teamet bakom The Bakery med Anna-Viola Edman i spetsen.

Med en stor grönskande uteservering vänd mot Gröna Lunds entré och en meny som lovar fina råvaror minus en galen prislapp blir The Bakery en välkomnande destination för alla.
– Alla ska känna sig välkomna på The Bakery, även barnfamiljer som besöker Gröna Lund eller ABBA-museet. Idag vill alla äta bra mat med bra råvaror utan en galen prislapp, och nu kan man göra det på The Bakery, säger Anna-Viola Edman till White Guide.

Pizzaugnarna på The Bakery går varma alla dagar i veckan mellan 11 och 22.

Close