Close

Ny restaurang bakom Dramaten

Kavalleriet lovar avslappnad stämning, högklassig mat och solig uteservering.  
Jonas Findell, som bland annat står bakom Snickarbacken 7 och Gast, har med hjälp av nyzeeländska Cymon Reid skapat ett koncept med internationell känsla och ledig atmosfär. Vi har träffat Cymon för att prata om öppningen.

Berätta om konceptet.
— Vår idé är att skapa en mötesplats där alla är välkomna, oavsett tillfälle. Det är lätt att det blir homogent i Stockholm; man går till en bar för att ta en AW, ett kafé för att fika, en restaurang för att äta middag. Det är få ställen som går utanför ramen för sin kategori. Hit ska man kunna gå för att äta frukost med kompisen eller samla ihop kollegorna för en AW.

Hur skiljer sig Kavalleriet från de andra caféerna?
— Jag tror generellt att atmosfären kommer bli annorlunda i och med att vi lagt mer fokus på menyn och dessutom serverar alkohol. Men vår filosofi är densamma. Det ska kännas internationellt, avslappnat och tillgängligt.

Hur kommer det sig att ni valde att öppna på Östermalm?
— Lokalen var helt perfekt, och om jag ska vara helt ärlig känns det som att det här kvarteret behöver ett nytt och lite mer trendigt ställe. Det var nog ett enkelt val för Jonas.

Vad är det mest populära på menyn, hittills?
— Avokadosalladen är väldigt uppskattad.

Vem är den typiska gästen?
— Som sagt hoppas vi kunna locka folk i alla åldrar, men på grund av stämningen och läget tror jag ändå att det kommer att bli en hel del unga karriärister som hittar hit. Många turister kommer förbi också, det är fördelen med att vi ligger så nära vattnet. Att folk sitter och pratar olika språk vid borden bidrar till den internationella känslan.

Kavalleriet ligger på Sibyllegatan 2. 

Close