Close

Spansk fiskrestaurang öppnar i Östermalmshallen

Senaste nytt från Östermalmshallen är att en ny fiskrestaurang, Feira, öppnar i april. Köksmästare blir kocken Andreas Printz som tidigare jobbat på Sturehof och Aqvavit.

Under den fyra år långa renoveringen av Östermalmshallen har en ny restaurang tagit form ovanför handlarna – Feira.
Restaurangen kommer att fokusera på fisk och skaldjur med inspiration från den vilda Atlantkusten i södra Europa och består till ytan av en matsalsdel med öppet kök, samt en stor balkong med utsikt över salutorget.
– Inspirationen till Feira kommer främst från den vilda klippkusten i Galicien och dess salta skaldjursrestauranger, säger Olivia Secher som är marknadschef för restaurangen.
Köksmästare på Feira blir ingen mindre än Andreas Printz som har lång erfarenhet från krogar som Sturehof i Stockholm och Aquavit i New York.

Andreas Printz blir köksmästare på nya Feira.

Feira ingår i Melanders Group som har funnits sedan den första Melandersbutiken öppnade 1988 i Östermalms Saluhall av bröderna Erik och Nils Molinder. Den lilla fiskdisken i Östermalmshallen har vuxit till ett delikatessimperium med sju fiskbutiker och nio restauranger där Art Bakery, Southside, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren, Sjöpaviljongen och Wedholms fisk på Nybrokajen ingår.

Close