MAT & DRYCK

Nu kommer champagnesemlan

Med fettisdagen runt hörnet lanserar Grand Hôtel en ny typ av lyxsemla.

Varje år när fettisdagen närmar sig uppenbarar sig alltid en rad nya lyckade, eller mindre lyckade, versioner av den klassiska semlan. Allt från prinsesstårtssemlor till nachosemlor och semmelwraps har sett dagens ljus de senaste åren. Förra året var den stora snackisen Gin & Tonic-semlan, som bageriet Gateau släppte ihop med Swedish Tonic. Den hetaste semlan i år står Grand Hôtel för – hotellets konditor har ihop med champagnehuset Ruinart komponerat en exklusiv semla med smak av champagne. Det är Ruinarts champagne R Brut, med aromer som päron, hasselnöt och mandel, som fått krydda semlan.

– Mandel fullkomligen älskar champagne och vice versa. Densiteten av mandeln gifter sig utmärkt med de skummande bubblorna, berättar Karl Persson, källarmästare på Grand Hôtel.

Champagnesemlan kommer att serveras i Cadierbaren på Grand Hôtel mellan 4-10 mars och kostar 55 kronor.

SE ALLA ARTIKLAR