Close

Napolitansk pizza tar plats på Nybrogatan

Östermalms smakpalett utökas med napolitansk pizza när Gustavo Catenacci slår upp dörrarna för nya Giretto.

Den högt skattade napolitanska pizzan karaktäriseras av höga kanter och en krispig konsistens.

Nybrogatan fortsätter stärka sin position som Östermalms gastronomiska paradgata. Senast med Gustavo Catenaccis Giretto på Nybrogatan 16. Catenacci som även ligger bakom Giro och boutiquehotellet Miss Clara på Sveavägen vill befästa konceptet med äkta napolitansk pizza ytterligare i Stockholm. För fyra år sedan slog han upp dörrarna till pizzakrogen Giro och nu kommer alltså en efterlängtad liten napolitansk kusin på Östermalm.  
Nu kanske ni undrar vad som skiljer napolitansk pizza från vanlig pizza? Jo, degen innehåller ingen olja, mer vatten och ett speciellt finmalet mjöl. Botten bakas snabbt på hög värme i vedugn vilket ger dess karaktäristiska krispighet och höga kanter, förklarar Gustavo Catenacci själv.
Menyn på Giretto består av endast pizza och till skillnad från snarlika Giro är det självbetjäning som gäller på Rigetto.
– Tanken är att erbjuda en plats där man enkelt kan kika förbi för en pizza och ett glas rött, säger Gustavo Catenacci och tipsar om två favoriter på menyn.
– Jag tycker om Diavola med mozzarella, tomat och en stark salami. En annan favorit är vår tryffelpizza med svampcrème, tryffelsalami och mozzarella.
Officiellt invigs Giretto den 28 augusti, men redan nu nu kan man faktiskt svänga förbi för en äkta napolitansk pizza, avslöjar Gustavo Catenacci.

Close