Close

Las Brasas ger smak av Sydamerika på Roslagsgatan

Det har gått lite drygt ett år sedan Le Nom på Roslagsgatan 6 bytte namn och skepnad till Las Brasas. Med rustika grillrätter och tapas har krögaren Andreas Johansson, som även driver Bar Nombre, tagit en liten bit av Sydamerika till Stockholm. Vi fick en pratstund med Andreas om Las Brasas koncept och krogutbudet på Östermalm.

Berätta om ert matkoncept!
– Vårt matkoncept bygger på inspiration från Spanien och Sydamerika. Dock vill vi gärna använda svenska och ekologiska råvaror så långt vi kan, men ändå få fram känslan av Spanien och Sydamerika. Maten ska smaka mycket och kunna delas av alla vid bordet. Vi vill inte ta efter någon annan, utan hela tiden komma på egna rätter.
Vad är er inriktning?
– Folkligt, festligt och levande. Det ska vara kul att vara gäst hos oss.
Vad står namnet Las Brasas för?
– När vår köksmästare var 10 år gammal var han på en restaurang på Gran Canaria som hette Las Brasas. Det var första gången han åt mat som han verkligen tyckte var god. Det som serverades var en äkta bearnaisesås och kolgrillad oxfilé med tomater. Sen var han säker på att han ville bli kock!

Vad rekommenderar du från menyn?
– Vi rekommenderar alla att ta in ett gäng tapas att dela på, och sedan en bit kött att dela på, eller varsin om man är hungrig. Vi försöker servera kött i världsklass och är noga med vårt utbud. Vi ändrar köttmenyn dagligen.
Vad ska man beställa om man är ett sällskap på 4 personer?
– Det bästa är att ta vår meny Viva Las Brasas, som är en meny som kökschefen satt ihop bestående av 4 tapas, en mindre köttservering och en dessert.
Och vad rekommenderar ni för dryck till detta?
– Det man är sugen på. Allt man själv tycker är gott funkar, vi har öl vi är stolta över samt en vinlista som ska täcka allas behov.

Vad vill ni att gästerna ska uppleva när de är hos er?
– Glädje och avslappning.
Vilken målgrupp riktar ni er till?
– Vi har en bred målgrupp, vi vill tilltala många.
Varför etablerade ni er på Östermalm?
– Vår andra restaurang Bar Nombre ligger i samma kvarter, vi gillar idén att gästerna ska kunna gå mellan ställena. Till exempel fördrink på Nombre och middag på Las Brasas.
Hur är Östermalmpubliken?
– Den känns väldigt påläst och kunnig, krävande på ett bra vis. Man får vara på tårna och det gillar vi.
Vart går ni själva och äter på Östermalm
– Lunch på Sturehof, middag på Ekstedt, Hantverket och Pa CO.
Något matkoncept som saknas på Östermalm?
– Kommer inte på något just nu, och om vi saknar något så förblir det vår affärshemlighet

Close