Close

Jim & Jacob-trion öppnar nytt på Östermalm

Krögarna bakom Copine som i dagarna öppnar i Boccas gamla lokaler på Kommendörsgatan.

Det hela började explosionsartat. Bokstavligen. Krögarna Jim Hammargren, Jonathan Mattsson och Jacob Nermark Hjelm rullade fram i Stockholm med sin food truck Jim & Jacob. I blott tre dagar pågick food truck-karriären. Men så brann vagnen upp efter en intern explosion en sorglig vinterdag i februari för fyra år sedan.
Men det dröjde inte länge förrän Jim & Jacob slog upp portarna på fast adress på Surbrunnsgatan istället. Med små- och mellanrätter perfekta att dela och en ambitiös vinlista seglade den lilla krogen upp som en favorit i kvarteret.
Nu tar trion bakom Jim & Jacob ännu ett ambitiöst kliv mot Östermalm och lokalen som i många år hyst den italienska kvarterskrogen La Bocca på Kommendörsgatan 23.
– Till skillnad från Jim & Jacob som är en liten lokal, rymmer Copine runt 50 middagsgäster. Lokalen har dessutom tre chambre separéer för 20, 15 och 12 gäster och en uteservering med 20 platser, säger Jacob Nermark Hjelm.


Menyn är Medelhavsinspirerad men, påpekar Jacob, med utrymme för spontanitet och bredd.
– Vi vill inte vara för nischade och låsta vid ett tema.
Vårt fokus är på helheten och känslan, vi vill främst att man ska umgås och ha trevligt när man är på Copine.
Ni tar ju med er det ljuvliga majsbrödet, en slider och ank- och tupplever från Jim & Jacob till Copine. Men vad mer skulle du själv rekommendera från menyn?
– Vi har en linguine med sjöborre som är riktigt bra, och så har en rätt med tomat med blåmusslor som är en annan favorit. Den representerar oss på ett bra sätt.
Var äter du själv helst på Östermalm?
– Jag gillar Kommendören. Och Hantverket såklart. Jag beställer alltid råbiffen, hasselbackspotatisen och tuttul.

Close