Close

Hedda Spendrups Omaka närmar sig premiär

På markplan i en del av A House på Uggelviksgatan yr det just nu av byggiver, nybryggt öl och pirriga premiärnerver. Hedda Spendrups bryggeri och restaurang Omaka närmar sig invigningsdatum.
Vi fick en pratstund med Hedda mitt bland öltunnor och byggdelar.

Vad kan gästerna förvänta sig av ett besök på Omaka?
– Vi kommer att ha restaurangdelen här intill bryggeriet. Det är öppet mellan köket och restaurangen så att man som gäst hela tiden kan se processerna i såväl köket som bryggeriet. 80 platser har vi i restaurangen som kommer servera både lunch och middag, och så en bardel runt köket.
Vilken typ av mat kommer ni att servera?
– Det är mycket nordisk med influenser från lite varstans. Närodlat så långt det går, men det känns ju självklart. Vi satsar på konceptet sharing eftersom jag själv tycker så mycket om att dela mat med de jag älskar. Så man kan antingen beställa flera smårätter att dela, eller så tar man en egen rätt – det finns det med. Men vi söker fortfarande kock, så vi har lämnat ganska mycket öppet eftersom vi vill att den personen ska få sätta sin prägel på menyn.
Vilket öl är du lite extra stolt över att få servera?
– Vi har en sort som heter Peppar Peppar med vit persika och två sorters peppar. Den är så god. Och så gillar jag Venice som påminner lite om en bellini, fast öl. Den passar perfekt som fördrink också.
Vilken roll kommer ölsortimentet ha i förhållande till maten på menyn?
– Precis som man ofta gör med vin så kommer vi att rekommendera en passande ölsort till de olika rätterna. Vi har också beskrivit ölutbudet med tre ord för respektive öl på menyn så att man lätt ska kunna hit nåt som passar ens egen smak.
Hur kom det sig att du valde just den här lokalen?
– Min farbror var med och grundade A House så han tipsade mig om att titta på lokalen. Då var det förutsättningslöst, men jag blev helt kär i den. Jag älskar ytan och brutalismen. Vi kommer även att ha events och spelningar här och göra en del samarbeten med A House.
Sist men inte minst – när öppnar Omaka?
– Vi öppnar i April!

Close