Close

Gastronomiskt radarpar flyttar in på Nybrogatan

Äkta paret Tea Malmegård och Viktor Lejon.

Stjärnkonditorn Dorotea `Tea` Malmegård flyttar hemifrån och öppnar krog på Nybrogatan 48.

Restaurang- och cateringkonceptet DoMa har i själva verket funnits ett tag – men då i Tea Malmegårds och maken Viktor Lejons eget hem. Men, steget till Nybrogatan 48 är faktiskt inte heller så långt eftersom lokalen som nu renoveras inför öppning ligger på bottenplan av parets bostad på Östermalm.
– Lokalen är ett gammalt tryckeri, och det är ett enormt arbete att göra om det till en restaurang, men i början av 2020 hoppas vi kunna öppna. Vi vill skapa ett ställe som man vill hänga på jämt, inte bara för att fira födelsedag en gång om året. Lite som ett vardagsrum på stan, precis som hemmakrogen var. Vi arbetar hårt på att få till den känslan, säger Tea Malmegård till White Guide.

Såväl Tea Malmegård som Viktor Lejon är sedan tidigare välkända namn på den svenska krogscenen. Tea har tidigare jobbat på bland annat Lux, Gotham Bar & Grill och varit chefskonditor på Operakällaren. Viktor Lejon har kockat på välkända krogar som Daniel i New York, Edsbacka Krog och var kökschef på Operakällaren när restaurangen fick sin Michelinstjärna.

Close