Close

Garba har hittat hem

Efter några års gästspel och pop-up-restauranger flyttar Garba nu in på Norrlandsgatan 24.

I en liten lokal i Lärkstan uppstod pop-up-konceptet Garba som består av kockduon Linn Söderström och Marion Ringborg. Med moderna renodlade smaker och italienska inslag blev Garba snart en snackis bland Stockholms matentusiaster, och den mobila restaurangen flyttade vidare till Gamla Riksarkivet. Men efter gästspel på bland annat Tyge & Sessil i somras har nu Garba hittat ett eget hem på Norrlandsgatan 24, i den vackra byggnaden i town house-stuk ovanpå Nosh & Chow.
– Vi har letat efter rätt lokal, och den här kändes perfekt för oss. Vi kommer att ha ungefär 30 sittplatser. I mitten av rummet har vi ett community table, det vill säga ett större gemensamt bord med flera sittplatser, säger Marion Ringborg.

Den populära raviolin i klar buljong som blivit synonym med Garba.

Lokalen har känslan av ett stort vackert vardagsrum och det går helt i linje med känslan Garba vill stå för; en hemtrevlig känsla där gästerna kan röra sig fritt och umgås med varandra.
Maten kommer att hålla samma renodlade koncept som Garba gjort sig kända för – det vill säga modern mat med italienska inslag och gärna närodlat. Gäster som fastnat för Garbas pastarätter och mycket olivolja och citron lär inte bli besvikna med andra ord. Och dryckeslistan domineras naturligtvis av kvalitativa naturviner.

Garba slår upp dörrarna den 8 januari på Norrlandsgatan 24.

Close