Close

Dj-stjärnorna öppnar hälsokrog

Ekologiska råvaror, gräsbetat kött och antibiotikafri lax. Med nya krogsatsningen Kale & Crave på Roslagsgatan vill dj-stjärnorna Sebastian Ingrosso och Alesso få oss att äta hälsosammare.

I Treats gamla lokaler, på Roslagsgatan 2, har världsstjärnorna Sebastian Ingrosso och Alessandro ”Alesso” Lindblad öppnat hälsokrog tillsammans med låtskrivaren Vincent Pontare, barndomsvännen Serhan Stojanov och kocken Viktor Hodell. 

– Det kanske inte ser ut så, men vi är riktiga hälsofreaks, berättar Sebastian Ingrosso när han visar runt i den nya restaurangen.

Sebastian förklarar att det var vännen och och låtskrivaren Vincent Pontare som introducerade gänget för den hälsosamma livsstilen.
– Vi har delat studio och arbetat en del tillsammans. Vincent fick in oss på hälsospåret och sedan frälste vi varandra. Innan dess visste jag knappt vad ekologiskt betydde.

Vincent instämmer och förklarar att det är lätt att bli manisk till en början.

– Då vill man dela sin nya kunskap med alla man träffar.

Hur har det påverkat er att lägga om kosten?
–Vi som arbetar i musikbranschen har märkt stor skillnad på hur vi mår. Man sover bättre, har mer energi och blir kreativare, berättar Alesso, nyss hemkommen från en hektisk turnésommar.

Menyn på Kale & Crave är helt socker-, laktos- och glutenfri och i samtliga rätter har man använt sig av grönkål som bas. Fokus ligger på att hitta bra råvaror, med allt från ekologiska grönsaker, till gräsbetat nötkött och antibiotikafri lax.
– Vi har verkligen gått till botten med alla detaljer, berättar kocken Viktor Hodell.

Sebastian och Serhan träffade Viktor på en krog de var stammisar på.
– Han pratade om fermenterade grejer och sådant. Vi märkte att vi gillade samma saker så jag fixade hans nummer och bad honom komma förbi studion, berättar Sebastian.

Vad tänkte du när Sebastian och Alesso frågade om du ville öppna krog ihop?
– Att det var karma. Som kock har jag haft som mål att öppna eget eller bli delägare i en krog. Redan innan vi fick kontakt ville jag skapa hälsosam mat med en gastronomisk känsla, säger Viktor.

De senaste åren har kvarteren kring Roslagsgatan blivit en matdestination att räkna med. Men Alesso, som bor i området, tyckte att det saknades ett modernare koncept. Inte minst en krog där hälsan stod i centrum.

En omfattande renovering resulterade i en minimalistiskt inredd krog där fokus ligger på maten.
– I jobbet som dj reser man mycket, så vi har inspirerats av krogar från världen över. Vi ville skapa en internationell och enkel interiör där maten är färgklicken, berättar Sebastian.

Finns det några likheter mellan matlagning och musikskapande?
– Faktiskt. Man får samma typ av kickar av att se någon som gillar ens musik som när någon uppskattar maten man lagat, säger Alesso.

– Att krydda påminner lite om att komponera fram en låt. Det gäller att hitta en balans med en bra bas, tillägger Vincent och Viktor nickar instämmande.

Förhoppningen är att öppna fler krogar framöver. Ett första steg är att öppna något söder om stan. Sedan vill de ta konceptet till resten av Sverige, Skandinavien – och om möjligt även till andra sidan Atlanten

Vilken är er favoriträtt?
– Ocean – med lax- och torskfrikadeller. Jag tycker det är svårt att hitta bra fiskrätter med mycket smak, berättar Alesso.

– Jag vill förstås säga alla, men jag har verkligen cravings på Farm med nötfrikadeller, tomatsås, grönkål, svart ris, parmesan, mandel och valnötter. Häromdagen skickade jag hit en taxi som fick köra hem maten till mig i Danderyd, säger Sebastianoch skrattar.

Close