Close

Cocktails i världsklass på Johan Evers nya bar

Johan Evers är en av världens 10 bästa bartenders och snart på en bar nära dig!


Nu öppnar en av världens främsta bartenders, Johan Evers, eget på Grev Turegatan.

Cocktailbaren A Bar Called Gemma, i kontorshotellet GT30, blir Johan Evers första helt egna ställe efter  att ha stått bakom baren på bland annat Ling Long, Corner Club och Penny & Bill.
– Jag har saknat ett litet hål i väggen-ställe i Stockholm. Många av de restauranger och barer som öppnat på sistone är enorma komplex. Jag ville komma åt något mer genuint och äkta, så vi har bara 28 sittplatser.
Johan Evers har en rad fina utmärkelser på meritlistan. 2016 utsågs han till en av världens tio främsta bartenders i World Class Bartender of the Year, och i höstas gick han segrande ur den prestigefulla tävlingen Art of Italicus i Milano.
– Att drinkarna kommer hålla högsta klass är en självklarhet, men det viktigaste är att skapa en härlig atmosfär med plats för möten och umgänge.
A Bar Called Gemma kommer att öppna redan klockan tio på morgonen, då med drycker som kaffe och juice i fokus, för att förändras under dagen till mer stojigt barhäng under kvällen. För den som inte bara vill dricka finns också enklare snacksrätter. Drinkmenyn är indelad efter vilken teknik man använder, som att skaka eller röra, och totalt erbjuds tio drinkar varje kväll. Baren har också en butiksdel där den som vill blanda drinkar hemma ska kunna hitta alla tillbehör och verktyg som behövs.
Hur ser drinktrenderna ut just nu?
– Alkoholfritt är en jättetydlig trend, liksom mer alkoholsvaga drinkar. Det ska ju inte vara något konstigt att gå fram till baren och beställa alkoholfritt.
Vad dricker vi i sommar?
– I Sverige blir vi ju nästan helt tokiga så fort de första svenska jordgubbarna kommer, så det blir nog en och annan jordgubbsdrink.
Vad dricker du helst själv?
– Jag gillar skotsk whisky, både rent och i drinkar.

A Bar Called Gemma ligger på Grev Turegatan 30 och smygöppnar under maj för att ha stor premiär sent i augusti.


..
Close