Close

Cirkus ska locka matgäster med nytt koncept

Ditt nya vardagsrum mitt på Djurgården – nya Cirkus vill skapa en avslappnad och inkluderande atmosfär där alla är välkomna, inte minst Djurgårdsborna själva.

Ingmari Pagenkemper är vd på Cirkus som under sommaren har genomgått en omfattande renovering. Nu står det äntligen klart med ny inredning, ny meny och nya kockar i restaurangen.
De flesta besöker Cirkus för att se en konsert eller en föreställning, men kanske inte speciellt för matutbudet. Med den nya satsningen hoppas Ingmari Pagenkempet även locka gäster som kommer för matens skull.
– Vi vill få matgäster att komma ut till oss och speciellt fånga de som bor på Djurgården, men kanske inte äter här, säger Ingmari Pagenkemper.

Inredningen har inspirerats av ett modernare Balthazar i New York. Ganska klassiskt med en rejäl marmorbardisk och trädetaljer. Både möblering och meny ska uppmuntra till ett ”sharing-koncept” som ska kännas generöst och trevligt.

Cirkus vd Ingmari Pagenkemper. Foto: Mats Bäcker.

Det låter lite som ett stort hemtrevligt vardagsrum, är det den miljön ni vill åt?
– Ja, exakt så.

Vad kan vi förvänta oss av menyn?
– Kökschefen gillar inte ordet barmeny, men vi kommer ha mindre rätter som lämpar sig att äta i baren. Mitt favoritkit är 3 ostron, pommes frites med tryffeldipp och ett glas champagne till det.

Förutom på nya restaurang Cirkus, var äter du själv helst middag?
– Misshumasshu vid Stureplan är min absoluta favorit.

Close