Close

Zlatan om nya doften och att bli Östermalmsbo

Exklusivt för Lagerlings: parfymaktuella Zlatan Ibrahimović om nomadliv, comebackplaner och att skapa den perfekta doften.

Zlatan Ibrahimović har fått en och annan östermalmare att vrida på nacken under hösten, när han cyklat fram längs Storgatan eller gått på hundpromenad i Spiltan.

Han äger ett hus i hörnet av Styrmansgatan och Storgatan och de flesta skulle förstås tycka det vore roligt om tidernas störste svenske fotbollspelare någon gång flyttade hit permanent. Men när vi frågar honom om detta över mail är han vag.
– Vi får se …

I dag, 26 oktober, lanseras Zlatans senaste doft, Black Nomad. Den första doftserien kom 2015 och blev en av de största försäljningssuccéerna någonsin i Skandinavien. Uppföljaren Supreme var sportigare och efter den naturinspirerade Myth presenterar han nu sin mest intensiva och exklusiva doft.

Vad skiljer Black Nomad från de tidigare parfymerna?
– Den är något annat, mer dominant. Vi ville skapa något som kändes unikt på ett nytt sätt. Den är också en limited edition, alla askarna är numrerade, så den är väldigt exklusiv.

Förra gången bad du parfymören Olivier Perscheux ta fram doften av den svenska naturen? Vad fick han för instruktion den här gången?
– Vi ville skapa en cool doft med grym kvalitet. Att göra parfym är ett hantverk som jag har väldigt stor respekt för. Olivier har jobbat med de bästa råvarorna för att skapa den här exklusiva doften. Jag är väldigt stolt.

Så du är nöjd med slutresultatet?
– Den är perfekt. För mig är det viktigt att alltid göra det bästa och även den här gången har vi gjort det.

Det är en kraftfull doft. Är du själv en sådan som använder olika dofter på dagen och kvällen?
– Ja, det är en dominant doft så den är såklart väldigt bra på kvällen men den funkar även på dagen. Man ska göra det som känns bra. Jag har ju många dofter nu så jag har mycket att välja på, så jag varierar. Allt beror på hur man känner sig och vad man vill säga med sin doft.

Är det du som är den svarta nomaden?
– Haha, ja det är jag som är nomaden. Jag har flyttat runt och rest till många olika platser, lite som en nomad.

”I Holland blev jag fotbollsproffs, men i Italien blev jag proffs på att leva”, skriver du själv.  Men var i världen har du trivts allra bäst?
– Jag har trivts bra på alla ställen, för att familjen har haft det bra.

Och nu är du på Östermalm ibland. Har du hittat några favoritställen i kvarteren?
– Jag måste lära känna området mer först.

Slutligen, hur känns kroppen? När kliver du in på Old Trafford i matchstället nästa gång?
– Kroppen känns bra men vi får se när det händer.

Black Nomad säljs bland annat på NK, kommer i en numrerad box om 5 000 exemplar och med en hälsning från Zlatan. Och ja, Zlatan själv har givetvis nummer 1 själv.

Close