Close

Klackarna i taket på Kasai

Den japanska dinner cluben Kasai är en av årets mest populära krogar. Nyckeln, enligt grundaren Paulo Fagundez, är att de lyckats skapa en hybrid mellan restaurang och nattklubb.


Kasai är ingen renodlad restaurang utan en japansk dinner club. På övervåningen ligger dock just en restaurang, med lägre volym och fokus på maten. Calamari med het ingefära och thailändsk basilikasås, tofu caprese och ’black cod’ marinerad i miso, bland annat.

I loungen höjs volymen ett snäpp och en bar med kvalitetscocktails drar uppmärksamhet. Men det är en trappa ner som det händer. Här ligger Kasais egen dinner club – där kvällen börjar lugnt och trappas upp allt eftersom. En show med högst dansvänlig musik tar vid då gästerna är färdiga med maten. Energin är påtaglig.

– Jag och Jerry (Forsberg, medgrundare) såg hur nattklubbarna i Stockholm blev sämre och sämre. Våra vänner slutade plötsligt att gå ut men gillade fortfarande att gå på restaurang. Vi har båda jobbat mycket utomlands och sett hur restaurangtrenderna utvecklats. I södra Frankrike är man som allra bäst på att kombinera nattklubb och restaurang. Det finns inte riktigt någon i Stockholm som gör det så bra, säger Paulo Fagundez.

På lördagar serverar Kasai en populär brunch. Bland annat japanska pannkakor, våfflor och cocktails.
– Vi älskar brunch och såg att det fanns en lucka på marknaden. Sättet att äta är populärt nästan överallt men det är få restauranger som har köket att backa upp idén. Vårt köksteam har arbetat mycket i USA och har rätter som eggs benedict och amerikanska pannkakor i ryggen. Med en egen tvist på rätterna och annorlunda inslag på menyn blir vår brunch unik, berättar Paulo.

Vilken är er brunchsignaturrätt?
– Bubble waffles. Små, lena och frasiga. Serverade med hemgjord vaniljglass och salt caramel.

Vad är nyckeln till en riktigt bra brunchkrog?
– Man måste ha ett par typiska rätter på menyn, söta och salta klassiker. Hemligheten är kvalitet. Man ska känna att maten är tillagad av samma kockar som gör middagsserveringen.

Vilka andra bruncher på Östermalm äter du oftast?
– Jag gillar Strandvägen 1, där finns lite av allt. Menyn håller hög standard och scenen är härlig. Mycket kul att kolla på.

På vilken restaurang har du ätit ditt livs bästa brunch?
– Zuma Miami är en förebild. Allt som presenteras, lokalen, nivån på service och stämningen klaffar perfekt.

Close