Close

Ida Sjöstedts Afternoon Tea

Hotel Diplomat lanserar nu Afternoon Tea by Ida Sjöstedt, ett blomstrande samarbete med den svenska modedesignern. Tillsammans med hotellrestaurangens konditor Calle Isaksson har hon tagit fram en meny inspirerad av älvor och sagobröllop.
Varför tog du dig an det här projektet?
– Hotel Diplomat har länge varit en favorit hos mig, och jag älskar afternoon tea. Samarbetet med Calle Isaksson gick över förväntan och jag älskar att han lyckades realisera mina idéer på det här sättet.

Vad fyller afternoon tea för sociala funktioner?
– Det är ett perfekt sätt att umgås, speciellt om man vill fira något eller bara sätta lite guldkant på tillvaron. När jag vill unna mig något speciellt med vänner eller tillsammans med mina systrar så ses vi gärna en söndag för afternoon tea.
Vilka är din favoriter på menyn?
– Guldklimpen med getost och rödbetsfyllning är helt fantastisk. Madeleinekakan med matchasmörkräm är min favorit bland sötsakerna – den smälter i munnen.

Mellan vilka klockslag är det ok med afternoon tea?
– Mellan 15 och 17.

Var serveras världens bästa afternoon tea?
– På The Ritz i London, och på Hotel Diplomat förstås.

Vad får absolut inte ingå i afternoon tea?
– Med min meny har vi ju gått ifrån traditionerna och valt snittar istället för finger sandwiches, så jag är inte särskilt konservativ.Etikettregler?
– Afternoon tea är till för att delas, så se till att alla får smaka på det goda.

Vad måste, förutom te, ingå i afternoon tea?
– Scones med tillbehör. Något salt, såsom finger sandwiches eller liknande, och så något sött på toppen. Helst tillsammans med ett glas champagne.

Close