Close

Mästerlig nordisk konst på Djurgården

Årets roligaste konstmässa, Market, checkar in på Liljevalchs i helgen.

För fjortonde året är det dags för konstmässan Market, som i år håller till på Liljevalchs. Market visar varje vår konst från framstående nordiska gallerier och konstnärer. Årets mässa bjuder på konst från världsnamn som Olafur Eliasson, Matias Faldbakken, Nathalie Djurberg och Hans Berg. Besökarna kan köpa konst, gå på guidade visningar eller på egen hand upptäcka högklassig konst från de nordiska länderna. Under mässan hålls också seminarier och andra arrangemang.
– Liljevalchs är landets kanske mest kända konsthall och en fantastisk byggnad. Men den är också, tack vare Vårsalongen, en folklig plats. För oss som konstmässa är det en perfekt att vara där, säger mässgeneralen Carl Sundevall.

Mässgeneralen Carl Sundevall. Foto: Christopher HuntVad skiljer Market Art Fair från andra konstmässor?
– På lokal nivå är det nog nivån på konstnärerna, vi har många världsnamn som sällan syns på våra breddgrader. På internationell nivå är vår nordiska prägel viktig, eftersom nordisk, och framförallt svensk konst, är väldigt hett utomlands för stunden.

Några tips för den som kommer till mässan för första gången?
– Köp det du gillar istället för att försöka investera, och var inte rädd för att ställa frågor. Galleristerna vet att köpare kommer i alla former, så medan du står och är fumlig och rädd för att du inte ska passa in så är chansen stor att de bara tror du är en excentrisk miljonär.

Market Art Fair äger rum 12-14 april på Liljevalchs Konsthall på Djurgården.

Close