Close

Hiphopeliten till Stockholms Stadion

I början av juli kommer hiphopstjärnor som A$AP Rocky och Kodak Black till Stadion.

En tung hiphopbas kommer studsa mellan väggarna på Stockholms Stadion och ut över Gärdet. Förra årets endagsfestival Smash växer till två dagar och återvänder till Stockholm med artister som A$AP Rocky, Migos och Kodak Black.
– Det är superroligt att kunna bjuda in världens hiphop-elit till en av Sveriges mest anrika arenor, säger Sulekha Daar, pressansvarig hos arrangören Woah Dad. Nu tar vi konceptet vidare till Stadion.
I augusti 2018 frontades första upplagan av Smash vid Sjöhistoriska av Post Malone och lockade drygt 20 000 besökare.
– I år gör vi två fullsatta dagar på Stadion. Den 2 och 3 juli. Vi har två typer av biljetter: en ungdomsbiljett för åldrar 13 till 17 år, den motsvarar studiebidraget, och en till ordinarie pris för de från 18 år och uppåt.

A$AP Rocky slog igenom 2013 med albumet Long Live A$AP och har vid sidan om musiken kommit att bli ansiktet för modemärken som Dior, Gucci och Calvin Klein. Raptrion Migos känner vi främst från internationella hiten Bad and Boujee. Bland övriga artister i startfältet ser vi Z.E, Gunna och Saweetie – och fler tillkommer.
– Det här är A$AP Rockys första spelning i Stockholm. Det är oerhört stort att en så pass etablerad och välkänd artist gör sin första konsert hos oss.
Det blir en härlig kulturkrock: Östermalm och hiphop från Harlem.
– Hiphop är den största musikgenren i världen just nu, det har blivit ett internationellt språk som förenar världens alla hörn. Man behöver inte kunna relatera till artisternas vardag för att förstå att det är genuint och äkta.

Close