Close

Festivalguide: We Are Sthlm

Nu pågår Europas största ungdomsfestival i Kungsträdgården. We Are Sthlm erbjuder musik och dagsaktiviteter från 15 till 19 augusti. Här är våra tips på vad du inte får missa i helgen.

Dansworkshop
Torsdag, 15.15–16.30, Stora Scenen

Här är det Bachata som gäller. En populär dans från Dominikanska Republiken, med andra grundsteg och till annan musik än salsa. Framför stora scenen blir det prova-på-klass med DJ och trummor.

Dröm Vidare, Utomhusbio
Torsdag, 18.30–20.00, Stora Scenen

Vad kan vara mysigare än utomhusbio en varm sommarkväll? Särskilt när det bjuds på svensk indiefilm. Efter ett avtjänat fängelsestraff slits Mirja mellan sin sjuka mamma och sina gamla vänner. Dröm vidare är en historia om vuxna kvinnor, en verklighetsnära film om vänskap, lojalitet och klass.

Dolores Haze 
Fredag, 19.00–19.45, Dammenscenen

I November 2015 släppte Dolores Haze sitt debutalbum, The Haze is Forever. Den fick internationellt genomslag i musikvärlden. Upphöjda till skyarna av Iggy Pop blev handplockat som förband när ”punkens gudfader” spelade på Cirkus i Stockholm. På P3 Guld-galan blev de tilldelade ”Årets rock”. Detta är Dolores Haze enda spelning i Stockholm under sommaren.

Rullskridsodisco
Fredag, 14.00–17.00, Dammenscenen

Dansa som om det vore 1980-tal. En sensommardag på ett golv fullt av rullskridskor och DJs laddade med discolåtar.

Jireel

Lördag, 19.50–20.20, Stora Scenen

Rapparen från Rågsved är ett av landets mest uppmärksammade hiphop-löften. Jireel debuterade 2015 med Här & Nu, och har sedan dess släppt Som Mig, Langa Luren och superhiten Cataleya med flera. Snap, från nyss släppta EP:n, Jettad, är den senaste milstolpen inom svensk hiphop. När Jireel fick stora äran att stänga Grammisgalan 2017 fick vi se smakprov på en strålande liveartist. Vi hoppas på ett liknande framträdande i Kungsan.

Close