Close

Dramaten säljer ut sitt kostymförråd

Kostymavdelningen på Dramaten. Foto: Anna M Eriksson

Nu har du chansen att bära den mest kulturella kostymen vid nästa maskeradfest.

”Den här gamla trasan? Äsch, det är bara något Peer Gynt hade på sig när han mötte sina inre demoner i Ingmar Bergmans teaterpjäs”.

När Dramaten nu har kostymutförsäljning är det inte bara en möjlighet att lägga händerna på ett stycke klassisk teaterhistoria – det är också ett tillfälle att utöka vårgarderoben med en samling unika plagg. Pudrade 1600-talsperuker, spetsiga gycklarskor och plisserade Hamlet-kragar.

Det är i samband med att det stora Dramatenhuset – ”Thaliahuset” – stängs för stambyte och byte av övermaskiner som kostymförråd, koffertar och vindsutrymmen rensas ut och ställs till försäljning. Bland klädplaggen syns scenkläder från Ingmar Bergmans uppsättning av Peer Gynt med Börje Ahlstedt i huvudrollen, Gösta Ekmans uppsättning av Den girige med Johan Rabaeus från 2009 och Anna Karenina med Livia Millhagen från 2017.

Utförsäljningen hålls på Dramaten den 27 april klockan 10.00 till 16.00. Priserna sträcker sig från 50 till 4 000 kronor. Kanske en chans att utöka garderoben med ett par 1700-talsdamasker?

Klänning som Christina Schollin burit i Figaros Bröllop från 1992, regi Wilhelm Carlsson, kostym Gill Marshall. Foto: Anna M Eriksson
Close