Close

Barnvänlig höst på Östermalm

Sommarlovet må vara över för i år. Men varken barn eller föräldrar behöver ha långtråkigt för det. Lyckligtvis finns det gott om aktiviteter att ta med barnen på. Här är tre barnvänliga Östermalmstips inför hösten!

Monstret och människorna på Junibacken
Mysrysaren Monstret och människorna är en nyskriven musikal baserad på Mats Strandbergs och Sofia Falkenhems bokserie om monstret Frank. Föreställningen tar sin början på Franks nioårsdag då det sker något som ska förändra hans liv. Hunden Uffe blir så uppspelt att han råkar bita Frank i handen och därefter börjar Frank drömma mystiska drömmar. Föreställningen spelas nu fram till och med den 20 januari 2020.

Potterpodden – Harry Potter bok för bok på Storytel
Harry Potter firar 20 år med en ny podd! Journalisten och Östermalmsbon Marie Birde tar med oss på en spännande resa genom alla sju Harry Potter-böcker. Tillsammans med gäster tillika Harry Potter-fans som Björn Kjellman, Jonas Gardell, Johanna Koljonen och Henrik Fexeus med flera utforskas Harry Potter och hans magiska värld in i minsta detalj. Ett nytt avsnitt läggs upp varje lördag på Storytel till och med den 5 oktober.

Nypremiär av Hans och Greta på Dramaten
En älskad klassiker i modern nytappning visas på Dramaten i höst. Författaren och dramatikern Martina Montelius har tolkat bröderna Grimms lika grymma som älskade saga om syskonen Hans och Greta som lämnas åt sina öden i skogen. En föreställning om syskonskap, fattigdom och två barn som tillsammans övervinner det mesta som står i deras väg.
Premiär 19 oktober på Orionteatern.

Close